Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Crvena zvezda na korak do finala

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

U trećem meču polufinala plej-ofa aktuelni šampioni slavili su posle samo tri seta, čime su vratili brejk Partizanu i došli na samo pobedu od plasmana u veliko finale.

Na startu meča Zvezda je stavila do znjana Partizanu da želi sudbinu da drži u svojim rukama, vrlo brzo je povela sa 4:1. Ipak, nisu se domaći predavali, čak su u završnici uspeli da dođu do izjednačenja (23:23).

Ipak, do prve set lopte stigla je Crvena zvezda, a ona je odmah iskorišćema – 25:23. Bio je ovo jedan od presudnih detalja na ovom susretu.

Zvezda je bolje krenula i u drugom setu (7:4), ali se Partizan ovoga puta brže vratio u igru, čak je na tehničkom tajm-autu imao dva poena viška (12:10).

Ipak, sjajna igra Jakovljevića i Gmitrovića, koji je bio iznenađenje za stručni štab Partizana, doneli su preokret Crvenoj zvezdi, koja je duplirala prednost – 25:21.

Gosti su najlakše dobili treći period, kad je sjajno odigrao Jakovljević, ali to važi i za ostatak crveno-belog tima, koji je rutinski priveo susret kraju – 25:20.

Najefikasniji u timu Dragana kobiljskog bili su Aleksandar Gmitrović sa 14, Nemanja Jakovljević sa 12 i Dušan Stojsavljević sa 10 osvojenih poena.

Crvena zvezda vodi sa 2:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Viner Štetiše Super lige i za plasman u finale neophodna joj je još jedna pobeda. Četvrti meč na programu je u petak 15. aprila od 17 časova u dvorani SC Vizura kada će domaćin ponovo biti Partizan.

Partizan – Crvena zvezda 0:3 (23:25, 21:25, 20:25)
Dvorana: SC „Vizura”. Gledalaca: 250. Sudije: Nenad Davidović i Dejan Rogić. Trajanje meča: 83 minuta. Rezultat u seriji: 1:2.
PARTIZAN: Buša 13, Pantić 10, Lopar 6, Kostić, Veličković 12, Polomac 3, Rajković (libero), Jokanović, Nedeljković, Žugić, Perišić. Trener: Vladimir Vasović.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 3, Gmitrović 14, Milutinović 5, Jakovljević 12, Stojsavljević 10, Buculjević 4, Jevtić (libero), Škrbić, Munćan 3, Đurđević, Blagojević, Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама