Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Novi derbi, stiže Metaloplastika

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Zvezdine rukometaše očekuje duel protiv vodeće Metaloplastike u trenutku kada je pretrpljen bolan poraz u večitom derbiju. Meč 4. kola plej-ofa na programu je u nedelju od 18 časova u dvorani Šumice.

Prosto je neverovatno na koji način su crveno-beli sebi dopustili da od gotovog naprave veresiju u derbiju protiv Partizana. Imali su sve na svojoj strani, i domaći teren, podršku sa tribina, vođstvo od četiri i pet golova pred kraj prvog poluvremena, igru koja je u prvom poluvremenu bila na zavidnom nivou, ali su u nastavku sve prosuli i doživeli drugi uzastopni poraz. Ovde se praktično lomila sezona u plej-ofu što se tiče Zvezde, jer je pobeda vodila u borbu za vrh. Zbog toga je poraz još teže pao celoj ekipi, jer sada ima znatno manje šanse da se bori za prvo mesto, a i drugo koje vodi u regionalnu ligu je daleko u ovom trenutku.

Nije to prvi put da se Zvezdi dešavaju ovakve stvari. Vrlo slično je bilo i na prethodnom derbiju, ali tada nije imao nikakav takmičarski značaj za ekipu osim prestiža. Još dugo će prvotimci ekipe iz Ljutice Bogdana premotavati film u svojim glavama sa meča protiv crno-belih i tražiti uzroke poraza sa golom razlike, od izgubljenih lopti, nerealizovanih sedmeraca, odbijenih lopti u ruke rivalu i ostalih kobnih grešaka. A derbi je tako lepo počeo, Dragutinović je pogađao sa sedam metara, Todorović, Mandić i Babić donosili prevagu, sa druge strane, pred ekipom je još sedam utakmica i vrlo lako jedan trijumf može da donese novu nadu i vrati poljuljano samopouzdanje, a protiv velikog rivala Metaloplastike to bi bio pokazatelj mentalne snage Zvezde da se nakon tako bačenih bodova ekspresno izdigne iz pepela i zaustavi zahuktale Šapčane na putu ka peharu.

Ohrabrujuće deluje i skor protiv Metaloplastike iz Super lige ove sezone, gde su crveno-beli najpre remizirali u Šapcu (22:22), a zatim i slavili na domaćem terenu rezultatom 26:25. Nenad Mandić i Uroš Radosavljević su posebno bili inspirisani u pomenutim duelima, Aleksandar Dragutinović i Dejan Babić u beogradskom meču, a na oba zbirno najviše Nikola Damnjanović, na koga trener Nenad Peruničić nažalost već duže vreme ne može da računa zbog bolesti, da ne govorimo i što je od početka sezone van stroja prvi golgeter ekipe iz prethodne sezone Viktor Matičić, posle teške povrede i operacije. Sa njima i Stankom Dimitrićem, još jednim kome su povrede došle glave, Zvezda bi bila neuporedivo jača i sigurno bi imala više bodova nego sadašnja dva u tri kola.

Da Šapčani pucaju visoko u plej-ofu govori i njihov maksimalan učinak u prva tri kola. Savladali su na domaćem terenu aktuelnog prvaka Vojvodinu (24:21) i vicešampiona Spartak (27:25), a u gostima naneli prvi poraz Slogi u Požegi (27:23), pa sa svih šest bodova posmatraju rivale sa vrha tabele. Samopouzdanje im je na visokom nivou, a partije Stefana Ilića (23 gola u prva tri kola plej-ofa), Radovana Ostojića, Mladena Ivanovića, golmana Darka Arsića, Milutina Dragićevića, Đorđa Golubovića i Nemanje Milovanovića pomalo podsećaju na rukometne vanzemaljce iz osamdesetih i daju im nadu da mogu do titule posle duge pauze.

Crveno-beli zarad svog uspeha treba da su već zaboravili derbi. U glavi im mora biti samo predstojeći susret, a opcija jedino pobeda. Navijači Crvene zvezde zaslužuju sve čestitke i zahvalnost kluba za veliku podršku još od finiša Super lige. Njihova pomoć će i u nedelju biti neophodna. Nadamo se samo da ih neuspeh ljubimaca nije toliko pogodio da ne budu u Šumicama ovog vikenda.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама