Одбојка Одбојкаши

Buculjević: Verujemo u sebe

Izvor: zvanični sajt OK Crvena zvezda

Polufinalna serija plej-ofa Viner Štetiše Super lige za seniore počinje u četvrtak 7. aprila, a protivnik aktuelnom šampionu Srbije, ekipi Crvene zvezde, biće „večiti rival“ Partizan, u reprizi prošlogodišnjeg finala.

„Večiti rivali“ su se u ovoj sezoni dva puta sastajali i oba puta Crvena zvezda je izašla kao pobednik. U prvom delu sezone, u 7. kolu, naš tim je slavio sa maksimalnih 0:3, po setovima 18:25, 23:25, 23:25, dok je u drugom delu, u 16. kolu, bilo 3:1 za crveno-bele, po setovima 25:13, 25:20, 23:25, 25:19.

Odbojkaši Crvene zvezde su ligaški deo takmičenja završili na prvom mestu na tabeli sa samo jednim porazom. U četvrtfinalu su dva puta savladali Radnički sa 3:0. Partizan je u plej-of ušao sa 5. mesta sa polovičnim skorom (9-9), a do polufinala je stigao tako što je u četvrtfinalu eliminisao Niš, prvo sa 1:3 na gostovanju, a potom sa 3:0 u Beogradu.

Kapiten Crvene zvezde Maksim Buculjević kaže da crveno-beli spremno ulaze u polufinalnu seriju i da veruju u svoje mogućnosti.

Nadamo se najboljem. Verujemo da će nam se isplatiti to što smo cele godine vredno trenirali i što smo se spremali upravo za završnicu plej-ofa. Verujemo u sebe. Biće nam mnogo teško. Partizan je dobra ekipa koja je prošle godine sa nama igrala u finalu. Promenili su nekoliko igrača, baš kao i mi. Iako se malo više pričalo o njihovim promenama, ne marimo puno za to. Nema opravdanja ukoliko budemo loše igrali. Poenta je u tome da mi dobro igramo i da dobro kontrolišemo svaku situaciju, da li rezultat bude na našoj ili njihovoj strani, da li bude manje teško ili više teško. Mi se pitamo kada je lopta na našoj strani mreže. Naravno da i oni vide svoje šanse. Ako bude trebalo, spremni smo da igramo i pet utakmica. U svakom slučaju, verujem da ćemo se na kraju polufinalne serije mi radovati – izjavio je Buculjević.

Nakon četvrtfinala usledila je pauza od dve i po nedelje zbog reprezentativnih obaveza juniora Srbije.

Uvek je dobro kada se nađe prostora za jači trening. Bili smo u periodu kada nismo mnogo trenirali, kada smo više igrali. Sada smo se posvetili jačim treninzima. Videćemo kome je više prijala pauza, to se nikad ne zna. O tome bi mogli da razgovaramo posle polufinalne serije. Prošle godine smo imali čak i dužu pauzu, pa smo pobedili Vojvodinu koja je u tom periodu igrala. Ispostavilo se da je nama pauza više prijala. Dobro smo se spremili za polufinalnu seriju i trebalo bi da budemo dovoljno dobri da savladamo Partizan – zaključio je Buculjević.

Prva utakmica polufinalne serije plej-ofa Viner Štetiše Super lige između Crvene zvezde i Partizana je na programu u četvrtak 7. aprila od 18 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici, uz direktan TV prenos na RTS 2. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Goran Gradinski i Ivan Lazarević.

Plasman u finale će obezbediti ekipa koja prva stigne do tri trijumfa u seriji, a domaćin druge utakmice će ponovo biti Crvena zvezda 9. aprila od 20 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама