Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda povela u polufinalu

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Sjajna odbojkaška predstava na Banjici. U lepom ambijentu, Crvena zvezda i Partizan su odigrali četiri seta „za oči i dušu” publike, ali i širokog TV auditorijuma. Šampion je, prema očekivanju, stigao do prvog trijumfa, ali je „večiti rival” žestoko zapretio i najavio još veću borbu u nastavku serije.

Poveo je Partizan. Dobar prijem i odličan napad, kojim je dirigovao Ivan Kostić, donosili su crno-belima ogromnu sigurnost i konstantnu rezultatsku prednost. Još nekoliko odbrana i prvi period je pripao gostima.

Bio je to nagoveštaj sjajne odbojkaške predstave. U drugom periodu konstantno vođstvo crveno–belih, koji su na sve načine izlazili iz očigledne krize, uzrokovane i neočekivanom vrućinom u dvorani.

Strpljenje šampiona, odnelo je pobedu u odnosu na nervoznog protivnika. Posle 22:19, predvođeni Jakovljevićem, Zvezdini odbojkaši stigli su do izjednačenja.

Treći set doneo je nervozu, kojoj su kumovale i nesigurne sudije, a potom i veliku borbu i rezultatsku klackalicu. Vođstvo Zvezde (12:10), pa prednost Partizana (15:13). Onda su dva bloka Buculjevića pokrenuli domaćina.

Usledile su greške crno-belih, pa još jedan blok Zvezdinog kapitena, koji je naterao Vasovića da uzme tajm-aut, jer je na semaforu zasijalo 22:19.

Imali su gosti šansu i pri rezultatu 23:21, ali nisu uspeli da organizuju kontru, da bi minut kasnije Blagojević skuvao za vođstvo od 2:1 – 25:22.

Gosti su dobro otvorili četvrti set. Poveli su sa 7:3, ali je Zvezda vrlo brzo stigla do preokreta – 11:10. Posle 15:15 usledila je odlučujuća serija šampiona, od 6:0, na servise Munćana.

Tada je bilo jasno da će Zvezda doći do prvog trijumfa u seriji protiv „večitog rivala”. Tačku je stavio Buculjević, as servisom i svojim sedmim poenom!

Najfikasniji u timu Dragana Kobiljskog bio je Nemanja Jakovljević sa 20 osvojenih poena. Korektor Crvene zvezde Aleksandar Blagojević je nanizao 14, Dušan Stojsavljević 8, a Nikola Munćan i odlični Maksim Buculjević po 7 poena.

Crvena zvezda je povela sa 1:0 u polufinalnoj seriji, a drugi meč se igra već u subotu 9. aprila od 20 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici.

Plasman u finale će obezbediti ekipa koja prva stigne do tri trijumfa u seriji.

Crvena zvezda – Partizan 3:1 (20:25, 25:21, 25:22, 25:16)
Dvorana: USC „Voždovac” na Banjici. Gledalaca: 500. Sudije: Goran Gradinski (Beograd) i Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 113 minuta. Rezultat u seriji: 1:0.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 5, Milutinović 3, Jakovljević 20, Stojsavljević 8, Blagojević 14, Buculjević 7, Jevtić (libero), Munćan 7, Đurđević, Škrbić, Gmitrović, Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.
PARTIZAN: Buša 16, Pantić 14, Lopar 10, Kostić 2, Veličković 7, Polomac 8, Rajković (libero), Nedeljković, Jokanović, Popović 2, Žugić, Perišić. Trener: Vladimir Vasović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама