Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Umor stigao Zvezdu u Rusiji

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u okviru 12. kola Top 16 faze Evrolige u Krasnodaru od ekipe Lokomotive Kuban rezultatom 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13)
Nakon velike pobede u Zagrebu i plasmana u finale regionalnog takmičenja, izabranici Dejana Radonjića nisu bili dovoljno sveži da se suprostave fizički izuzetnoj Lokomotivi koja je slavila u Krasnodaru pred 6442 gledaoca, rezultatom 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13). U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Gudurić sa 13 poena i Kinzi sa 10, dok su u domaćem timu Singlton i Rendolf ubacili po 17 poena.
Startnih pet: Jović, Dangubić, Cirbes, Miler i Kinzi.
Dobro su otvorili crveno-beli duel u Krasnodaru, stigli do prednosti 6:2, ali je onda usledio pad koncentracije u napadu i dosta izgubljenih lopti, što je domaćinu donelo prvo vođstvo 8:6. Kontrolisao je ruski tim druge deo četvrtine, ali je srpski šampion poenima Micića hvatao priključak do kraja deonice 19:15.
Ofanzivnu palicu u drugoj četvrtini preuzeo je Marko Gudurić i sa nekoliko dobrih individualnih poteza približio svoj tim na poen zaostatka 26:25. U dobrom ritmu su igrali gosti sve do 17-og minuta igre kada je Lokomotiva sa četiri trojke iz četiri napada stigla do dvocifrene prednosti 42:31. Na kraju prvog poluvremena, domaćin je vodio 45:35. Pomenuti Gudurić postigao je 10 poena.
Drugo poluvreme nije dobro počelo po crveno-bele. Zvezda je nastavila sa velikim brojem grešaka u napadu, a umor je sa druge strane dosta uticao na odbranu, što je Lokomotiva maksimalno iskoristila i stekla visokih 59:41. Tražio je svežinu sa klupe trener Radonjić, ali to nije donelo mnogo boljitka u igri gostiju, pa je ruski tim pred poslednju deonicu vodio 66:49.
Energetska priprema Zvezde bila je glavni problem na gostovanju u Krasnodaru protiv ekipe koja je izuzetno fizički spremna. Meč u Zagrebu pre manje od dva dana i teško putovanje u Rusiju ostavili su dubok trag što se najbolje videlo kroz skoro 20 izgubljenih lopti gostiju. Lokomotiva je uspela to da iskoristi i u poslednjoj deonici poveća prednost i na kraju zasluženo trijumfuje rezultatom 86:62.

Trener Dejan Radonjić: “Čestitam Lokomotivi na pobedi i plasmanu u TOP 8 fazu. Odigrali smo utakmicu sa manjkom energije, sa lošom koncentracijom. Na samom startu utakmice, igrali smo dobro u odbrani, ali sa puno greška u napadu. Kako je vreme odmicalo, izuzetno kvalitetan sastav Lokomotive je kontrolisao utakmicu, i na kraju potpuno zasluženo došao do pobede”

Vladimir Štimac: ”

“Čestitke Lokomotivi na sjajnoj utakmici. Odigrali su bolje od nas i zaslužili pobedu. Nije lako igrati protiv ovakvog, sjajnog tima. Uz sve to, proveli smo u putovanjima posledjih 7 dana, i zaista je bilo teško doći u Rusiju i odigrati ovakav meč sa timom poput Lokomotive”.
KK Crvena zvezda Telekom:  Kinzi 10, Rebić, Dangubić 2, Lazić 2, Micić 5, Tejić, Simonović 6, Gudurić 13, Jović 2, Miler 6, Cirbes 7+8sk, Štimac 9.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom sutra stižu u Beograd i počinju pripreme za predstojeći, dosta bitan meč  za prolaz među osam najboljih timova Evrope, u četvrtak od 20h protiv Darušafake u Kombank Areni.
Foto: Euroleague.net

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama