Фудбал Фудбал/Вести

Božović o Jagodini, derbiju, suđenju

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

FK Crvena zvezda je na svoj rođendan organizovao konferenciju za medije na kojoj je govorio šef stručnog štaba Crvene zvezde, Miodrag Božović, a koja je bila posvežena pre svega utakmici koja se igra u subotu, 5. marta.

Nakon pobede u 150. večitom derbiju, šef struke našeg kluba poziva na oprez.
– Uz dužno poštovanje prema protivniku, očekuje nas još jedna utakmica u kojoj zavisimo sami od sebe. Ukoliko ne pobedimo, za nas bi to bilo veoma loše i neprijatno. Nadam se da igrači shvataju da moraju da imaju ispravan pristup, jer nikoga ne pobeđujemo lako, pogotovo ne ekipe koje se brane, a na Marakanu uglavnom svi dolaze da se brane i igraju na kontranapade. Ni sa Jagodinom neće biti drugačije. Moramo biti oprezni, i ne dozvoliti da nas eventualno iznenade. U poslednja četiri kola, Jagodina je napravila dosta dobre rezultate. Promenili su trenera, došao je Mojsilović koji je dosta iskusan. Vratio se i Jevtić, nekadašnji igrač Crvene zvezde koji će verovatno igrati. Svi smo pod imperativom pobede jer, kada smo došli u situaciju da možemo da postavljamo rekorde, zašto to ne bismo pokušali? Zašto ne bismo ostali upisani u istoriju kluba? Svi igrači su toga svesni, i to im je dobar motiv u ovom trenutku kada imamo toliku prednost na tabeli. Ekipa ima i kolektivni i pojedinačni kvalitet, i odraz kvaliteta je to što pobeđujemo i kada ne igramo dobro – rekao je Božović, i dodao da nema kadrovske probleme.
– Edson će igrati umesto suspendovanog Lukovića, a svi ostali su zdravi. Još uvek nismo na željenom nivou fizičke spreme, otuda i neki propusti u odbrani. Nisam razmišljao o promenama u ekipi, ali uskoro će ih biti. I mlađi igrači će početi da igraju već od narednih utakmica. Priključiću verovatno i par talentovanih omladinaca. Pokušaćemo da stvaramo nove Grujiće. Ristić je primer igrača koji zaslužuje da igra, a ne igra.
Novinari su našeg trenera pitali da prokomentariše dešavanja u javnosti, a koja se tiču suđenja u srpskom fudbalu, kao i odluku da se po prvi put, iako je i ranije bilo spornih odluka, materijal sa neke utakmice pošalje u UEFA.
– Posle ovolikog plača, mislim da manji klubovi imaju mnogo više razloga za nezadovoljstvo od većih. Kada bi i oni počeli da plaču i nabrajaju šta sve njima nije svirano, verovatno bismo imali jednu lakrdiju. Za mene je ovo sve smešno. Vodio sam Borac iz Čačka četiri sezone i znam kako funkcioniše ova liga. Znam da je u poslednjih 20 godina derbi retko odlučivao prvaka, jer je jedna ekipa unapred bila prva. To što sada po prvi put šalju materijal u UEFA, to su takozvana srpska posla. Daj da prijavim komšiju, nek mu crkne krava. Mislim da je to vrlo loše za srpski fudbal, prljav veš, ako ga ima, ne treba iznositi. Pogotovo ne pred Evropom koja misli da smo indijanci. Samo im dajemo potvrdu tog njihovog mišljenja. Sudijske greške su, ako ih ima, sastavni deo fudbala. Treba biti muško, ne treba plakati. Umri muški. Umirala je i Zvezda mnogo puta, pa se dizala – rekao je Božović, i nastavio:
– Oni koji kukaju nisu pravi sportisti. Da jesu, ćutali bi i kada budu oštećeni, i kada budu nagrađeni, a ne samo kada budu nagrađeni. Ne branim sudije, ne volim to zanimanje, ali pravi se atmosfera kao da je Glođović kriv što je Partizan pre derbija imao 29 bodova zaostatka. Krajnje je vreme da prestanu da plaču i da se okrenemo ovom prvenstvu, ili da ga prekidamo i da ih odmah proglasimo za šampione – zaključio je Miodrag Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама