СДЦЗ Хокеј

Pobeda Zvezde u večitom derbiju!

Autor: CZBG

Kao što smo i najavili na našem sajtu, danas je odigran večiti derbi u hokeju na ledu. U prepunoj ledenoj dvorani Pionir gledali smo fantastičan hokej. Podsetilo nas je sve to na ona davna vremena kada su palice ukrštali Olimpija, Jesenice Partizan i Zvezda, kada je sve prštalo na ledu, kada se čekao sledeći meč.

Bilo je večeras svega. Od odlične igre na obe strane, golova, pa sve do tuče koja je sastavni deo ovog sporta.

Prvi period igre je završen bez golova. Počeo je Partizan bolje ovu utakmicu, ali su Zvezdini hokejaši ubrzo uspostavili ravnotežu i imali više od igre, ali nisu uspevali sve to da pretoče u vodstvo i pored toga što su na ledu, u nekoliko navrata,  imali igrača više.

Očekivalo se da drugi period donese još kvalitetniju igru i golove, i upravo to se i desilo. Partizan je krenuo silovito. Ređali su se udarci ka našem golu, ali sve je bilo uzaludno. Crno-beli nisu mogli da pronađu put do naše mreže. I kako to obično biva, usledila je kazna. Hokejaši Zvezde su počeli polako da preuzimaju incijativu i golom Novakovića poveli su 1:0. Dalo je to dodatni motiv našim igračima koji su u tim trenutcima naprosto leteli po ledu. Ređale su se šanse pred golom domaćina, a onda je kapiten Zvezde, Pavel Popravka, fantastičnim udarcem doveo našu ekipu u vodstvo od 2:0.

Nisu hokejaši Partizana mogli da se pomire sa ovakvim raspletom utakmice, i počeli su da igraju grubo što je na samom kraju drugog perioda dovelo do opšte tuče na ledu u kojoj su učestvovali skoro svi igrači, što je dovelo i do isključenja sa obe strane.

[youtube id=”sB_oH6PEMlI”]

Početkom trećeg perioda sa tribina se zaorilo “Zvezda, Zvezda” iako je Partizan nominalno bio domaćin i imao podršku “ozbiljnije ekipe”. U tim trenutcima hokejaši Partizana su krenuli u silovite napade, ne bi li uspeli da sustignu Zvezdinu prednost. Uspelo im je to, i golom Zubova su smanjili na 2:1. Dao im je taj gol krila. Zvezda se branila. Gol je visio u vazduhu. I kako domaćini nisu iskoristili svoje prilike, Zvezda je u jednoj kontri uspela da poveća svoje vodstvo na 3:1. Strelac je bio Markelov.

Nakon tog gola viđena je frontalna borba. Sevali su udarci sa obe strane, i u jednom od napada Partizana, Ristić postiže zaista lep pogodak za 3:2.

Tek tada na ledu Pionira počinje drama. Zvezda se brani i ograničava na kontranapade. Partizan napada, pokušava da izjednači. I u jeku napada Partizana seva kontra Zvezde, koja je zaustavljena faulom. Sudije dosuđuju penal, ali ga Zvezda ne pretvara u pogodak.

Do kraja meča više nije bilo golova, iako je šansi bilo na obe strane. Tako je Zvezda dobila i drugi derbi ove sezone i sigurno zaposela prvo mesto pred odlučujuće plej-of susrete.

Sve čestitke našim hokejašima na čelu sa stručnim štabom!

Fotografije STARSPORTA sa hokejaškog derbija možete da pogledate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама