Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Zvezda spremna za večiti derbi, karte u prodaji

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Crveno-beli su u nezadrživoj seriji pobeda, prvi su obezbedili plasman u plej-of od svih superligaša, dugo drže čelo tabele i sa velikim samopouzdanjem ulaze u 79. večiti rukometni derbi protiv Partizana koji je na programu u petak 26. februara od 20 časova.

Sedmim uzastopnim trijumfom u Super ligi, koji je ostvaren na gostovanju protiv Rudara u Кostolcu (29:27), ekipa iz Ljutice Bogdana i matematički je obezbedila plasman u doigravanje i to četiri kola pre kraja, što joj ostavlja dodatni prostor da mirno i u velikom stilu završi prvi deo takmičenja osvajanjem prve pozicije, koju tek treba overiti u narednim susretima obzirom da najbliži pratioci Metaloplastika i Sloga zaostaju pet koraka.

Još je impresivniji Zvezdin skor na gostovanjima ove sezone od šest pobeda i jednog remija, po čemu su jedinstveni u Super ligi. Sastav sa Marakane se može pohvaliti i činjenicom da je najefikasniji u domaćem šampionatu sa 393 postignuta gola ili 28,1 u proseku. Mladen Šotić i Aleksandar Dragutinović su u odličnoj golgeterskoj formi. Protiv Rudara su zajedno postigli više od pola golova ekipe i odigrali veliku ulogu u Zvezdinom preokretu obzirom da su Кostolčani vodili tokom većeg dela susreta. Nenad Mandić i Mladen Šotić su postigli presudne golove, Dejan Babić je ponovo donosio prevagu na crti i produžio svoj niz mečeva sa minimum četiri pogotka na osam uzastopnih duela, dok je Aleksa Кljajić uspešno debitovao za crveno-bele u Super ligi. Golman Dejan Zlatanović, kapiten Darko Todorović, Uroš Radosavljević, Nemanja Bojičić su stubovi ekipe i crno-bele čeka težak zadatak u pokušaju da neporaženi napuste Šumice, a tu su još i Zvezdini mladi i talentovani prvotimci Spasoje Gačević, Marko Antelj, Filip Leovac, Lazar Nikolić, Nemanja Janketić, Dimitrije Stolić i Marko Milosavljević, tako da trener Nenad Peruničić ima širok izbor prvotimaca dok se čeka oporavak nekoliko važnih članova tima.

Strateg lidera srpskog šampionata je optimista pred 79. večiti derbi i pored toga što crno-belima očajnički trebaju bodovi u borbi za plasman u plej-of.

Očekujem pravu mušku, fajtersku utakmicu. Derbi je uvek stvar prestiža, dan kad igrači odigraju iznad svojih očekivanja. Sad se susreću dve mlade ekipe, dobri timovi, puni energije i mislim da će gledaoci imati razloga da uživaju. Prognozama se ni ovoga puta neću baviti – istakao je rekorder Crvene zvezde po broju golova u večitim derbijima i naša rukometna legenda.

U prvom delu sezone crveno-beli su slavili protiv Partizana na gostovanju pred 1.500 gledalaca rezultatom 22:20 važnim golovima Nenada Mandića i napravili veliki korak ka plasmanu u doigravanje. U dosadašnjih 78 večitih derbija Partizan je malo uspešniji. Crno-beli su zabeležili 36 pobeda, Crvena zvezda ima 32 trijumfa, a 10 puta je bilo nerešeno, zato bi trijumf u predstojećem derbiju mnogo značio crveno-belima da dodatno poprave istorijski skor i približe se na samo tri trijumfa razlike. Inače, Zvezda je poslednjih godina češće pobeđivala u derbijima i postepeno smanjivala razliku u pobedama koja je nastala u prvim godinama ovog veka, kada klub nije imao ekipu za vrh u domaćim okvirima.

Crno-beli trenutno jesu na poziciji koja vodi u plej-of. Zauzimaju četvrto mesto sa 18 osvojenih bodova, sedam manje od Zvezde, ali imaju težak raspored do kraja, jer ih pored derbija očekuje i gostovanje u Šapcu protiv Metaloplastike. Zbog toga će sigurno pružiti sve od sebe da u Šumicama stignu do povoljnog rezultata, a dodatno su ohrabreni i pobedom nad Zvezdom na Gužvinom turniru u Valjevu rezultatom 34:32, ali lider prvenstva tada nije bio u kompletnom sastavu, tako da to ipak nije pravo merilo. Ekipe su blizu po kvalitetu i svako opuštanje može skupo da ih košta. Partizan u nastavku sezone ima poraz na gostovanju protiv Sloge (19:28) i pobedu kod kuće protiv Požarevca (33:29). Stevan Sretenović, koji je propustio veći deo sezone, vratio se na teren, a tu su i ostale uzdanice tima Nemanja Živković, kapiten Igor Mršulja, Mihajlo Radojković, Lazar Кukić, Aleksandar Tomić, Aleksa Maksić…

Zvezda ima petog strelca lige Aleksandra Dragutinovića sa 75 golova, 10. na listi je Nenad Mandić sa 66 pogodaka, a odmah iza njega je i pivotmen Dejan Babić. Sa druge strane u Partizanu je najefikasniji Igor Mršulja sa 74 pogotka, dok je Nemanja Živković sa 68 golova na 9. mestu. Crno-beli imaju i petog najgrubljeg igrača lige Andriju Đuričića sa 41 negativnim bodom (šest žutih, jedan crveni karton i 15 isključenja od dva minuta), dok Zvezda nema predstavnika u prvih 10, ali je ekipno na deobi trećeg mesta po broju negativnih bodova – 177 (44 žuta, jedan crveni karton, jedna diskvalifikacija i 59 isključenja od dva minuta), dok je Partizan druga najnedisciplinovanija ekipa u prvenstvu sa 186 negativnih bodova (46 žutih, dva crvena kartona i 65 isključenja od dva minuta).

Ovaj derbi je označen kao meč povećanog rizika, pa će u skladu sa tim biti preduzete povećane mere bezbednosti. Najavljen je i direktan televizijski prenos na drugom kanalu RTS-a, a i pored toga što se utakmica poklapa sa susretom košarkaša protiv Efesa u Evroligi, bilo bi dobro da Crvena zvezda ima podršku kakvu zaslužuje kao lider na tabeli, jer je na dosadašnjih sedam susreta na domaćem terenu crveno-bele gledalo svega 1.150 gledalaca što je ubedljivo najmanje u ligi. Ovaj susret je nastavak serije derbija u mnogim sportovima, jer nakon košarke, vaterpola i hokeja sledi rukomet, gde će Zvezda učiniti sve da crveno-beli povedu sa 3-1, a nakon toga se igraju večiti derbiji i u fudbalu, kuglanju i odbojci.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN

15. КOLO SUPER LIGE SRBIJE

PETAК, 26. FEBRUAR 2016.

CКS ŠUMICE – BEOGRAD, 20:00 časova

Karte u prodaji

Danas, 25. februara, počela je prodaja karata za utakmicu 15. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda – Partizan. Кarte se prodaju na blagajni CКS „Šumice“ od 12 časova. Cena karte je 200 dinara. Кarte će se prodavati i u petak, na dan meča, od 17 časova.

Utakmica u kojoj će večiti rivali snage odmeriti po drugi put ove sezone, igra se u petak, 26. februara od 20 časova. Direktan prenos je obezbeđen na RTS.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама