Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

PORAZ ZVEZDE U ISTANBULU

Autor: Pavle B.

Košarkaši Crvene zvezde su, posle tri vezane pobede u TOP16 fazi Evrolige, gostovali Darušafaki u Istanbulu i zabeležili i treći poraz od turskih timova u ovoj fazi takmičenja. Zvezda se sada nalazi na deobi četvrte pozicije sa skorom 3-3.

Najefikasniji u ekipi srpskog i jadranskog šampiona bili su Tarens Kinzi sa 16 poena i Vladimir Štimac sa 11 poena i 10 skokova, dok su se u ekipi domaćina istakli Semih Erden (14p), Mehmet, Arslan (10p) i Milko Bjelica (9p).

Zvezda je nešto bolje počela meč i nije dozvoljavala lake poene igračima Darušafake koji su imali mnogo slobodnih bacanja. Nešto kasnije je usledio pad u igri naše ekipe, te je Darušafaka preokrenula rezultat i posle prve četvrtine imala prednost od 2 poena (21-19).

Reggie Redding #5 of Darussafaka Dogus Istanbul in action against Branko Lazic #10 of Crvena Zvezda Telekom Belgrade during the Turkish Airlines Euroleague Basketball Top 16 Round 6 game between Darussafaka Dogus Istanbul v Crvena Zvezda Telekom Belgrade at Volkswagen Arena on February 4, 2016 in Istanbul, Turkey.

S obzirom da je Maik Cirbes već na početku ušao u problem sa faulovima, u igru je ušao Vladimir Štimac koji se na početku i nije baš snalazio sa kontrolom skoka i pozicioniranjem u odbrani, što je turska ekipa iskoristila i više puta postizala lake poene iz prodora. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 41-37.

Jamon Gordon #22 of Darussafaka Dogus Istanbul in action against Maik Zirbes (L) of Crvena Zvezda Telekom Belgrade during the Turkish Airlines Euroleague Basketball Top 16 Round 6 game between Darussafaka Dogus Istanbul v Crvena Zvezda Telekom Belgrade at Volkswagen Arena on February 4, 2016 in Istanbul, Turkey.

Vladimir Štimac je posle par asistencija Gudurića, Micića i Jovića držao Zvezdinu igru u drugom poluvremenu, a i uhvatio je par ofanzivnih skokova. Ova četvrtina je okarakterisana malim brojem poena, a ono što je značajnije je da je Zvezda pojačala odbranu i ovu četvrtinu rešila u svoju korist i na taj način smanjila rezultatski deficit na samo jedan poen pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Semih Erden #9 of Darussafaka Dogus Istanbul in action against Vladimir Stimac (L 3) of Crvena Zvezda Telekom Belgrade during the Turkish Airlines Euroleague Basketball Top 16 Round 6 game between Darussafaka Dogus Istanbul v Crvena Zvezda Telekom Belgrade at Volkswagen Arena on February 4, 2016 in Istanbul, Turkey.

U četvrtoj četvrtini se Zvezdina igra, pre svega u napadu, totalno raspala i teško se dolazilo do izgledne pozicije za šut, koji je obično bivao upućen na isteku napada. Maik Cirbes je promašio slobodna bacanja koja su mogla Zvezdi da donesu vođstvo na oko 2 minuta do kraja utakmice. Nedugo zatim, igrači Darušafake su posle 2 ofanzivna skoka došli do trojke i poveli 3 razlike na minut do kraja. Zvezdin plejmejker je očajno organizovao poslednja dva napada našeg tima od kojih se drugi završio Lazićevim promašajem za produžetak, te se utakmica završila rezultatom 69-66 u korist Darušafake.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама