Рукомет

Crveno-beli dočekuju Jugović

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde nastavljaju takmičenje u Super ligi Srbije utakmicom 9. kola protiv Jugovića u Beogradu. Meč u Sportskom centru Šumice igra se u nedelju od 18 časova i 30 minuta.

Zabrinjavajuće partije na domaćem terenu u poslednje vreme nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Ekipa se oprostila od takmičenja u Kupu iznenađujućim porazom od drugoligaša Obilića (24:31) minule srede, ranije je iz prestonice bodove odnela Sloga iz Požege (26:28), a između te dve utakmice izvojevan je trijumf na gostovanju u Požarevcu (29:28).

Klub već duže vreme ima problem da privuče veći broj navijača u dvoranu, pa se rivali često u Beogradu osećaju kao kod kuće, ukoliko i omanja grupica pristalica gostujućih timova dođe u Šumice. To svakako deprimira i igrače, ali ni u kom slučaju nije opravdanje za poslednja dva poraza. Sa druge strane, situacija je potpuno drugačija kada crveno-beli gostuju, gde po pravilu imaju veliku podršku i privlače najviše gledalaca u ligi. Zbog toga bi bilo lepo da one Delije koje ne odu u Niš kao podrška fudbalerima, podrže lidera na tabeli u rukometnom šampionatu svojim dolaskom u nedelju u što većem broju.

Ekipa Nenada Peruničića za sada ima vrlo dobar učinak, jer duže vreme zauzima prvu poziciju na tabeli sa učinkom od šest pobeda, po jednim porazom i remijem uz 13 osvojenih bodova, koliko je sakupila i Sloga iz Požege. U slučaju pobede nad Jugovićem, Zvezdina prednost u odnosu na trenutno petoplasiranu ekipu dostigla bi šest bodova posle prvog kruga šampionata i to bi bila veoma lepa zaliha za plasman u plej-of u kome će se pored najbolje četiri ekipe naći i SEHA ligaši, Vojvodina i Spartak.

Međutim, ima još mnogo da se igra, a trofejni klub sigurno neće imati lak zadatak protiv sastava iz Kaća, koji želi da uhvati priključak sa gornjim delom tabele. Zbog toga je i podrška sa tribina izuzetno važna, kao i odlične partije vodećih rukometaša ekipe Aleksandra Dragutinovića, Dejana Zlatanovića, Nenada Mandića, Dejana Babića, Mladena Šotića, Uroša Radosavljevića, kapitena Darka Todorovića, Spasoja Gačevića, Nikole Damnjanovića, braće Dimitrić, Nemanje Bojičića, Srđana Milutinovića, Marka Antelja i sve ostale mlađarije, jer je Zvezdi svaki igrač važan u nastojanju da se vrati na nekadašnje pozicije, a trenutno je na dobrom putu i pored dva neprijatna poraza za koje će pokušati da se iskupi već u nedelju, a i u narednim susretima. Najbolji strelci Zvezde u dosadašnjih osam kola su Dragutinović sa 43 gola, Mandić sa 40, Šotić sa 33 i Radosavljević sa 31 pogotkom, dok iskusni čuvar mreže Dejan Zlatanović brani odlično, a u prošlom kolu je direktno doneo bodove ekipi odbranivši sedmerac u samom finišu utakmice u Požarevcu.

Crveno-beli u poslednjih devet utakmica protiv Jugovića u Beogradu imaju znatno bolji skor koji iznosi šest pobeda, remi i dva poraza. Zvezda je prošle sezone slavila sa 27:25, dok je tim iz Kaća poslednji put odneo bodove iz prestonice u sezoni 2011/12, kada su trijumfovali rezultatom 26:23. Od sezone 2006/07 Zvezda i Jugović su se u prvenstvu sastajali ukupno 18 puta, a Beograđani su nešto uspešniji sa 10 pobeda uz sedam poraza i remi, što i ovoga puta garantuje da će se na terenu voditi velika borba klubova sa velikom rukometnom tradicijom.

Jugović uoči devetog kola drži osmo mesto sa sedam bodova, a u timu ima nekoliko izvanrednih pojedinaca. Reprezentativni golman Dejan Milosavljev ove sezone brani izvanredno. Na utakmici protiv Radničkog nanizao je čak sedam odbranjenih sedmeraca i ukupno 28 skinutih lopti, što je fantastičan učinak. Odlični strelac Nemanja Beloš zna da postigne veliki broj golova. Protiv Požarevca je devet puta pogađao mrežu, ali nije u vrhu liste strelaca samo zbog toga što je početkom sezone propustio tri utakmice. Zato je njegov izostanak nadoknadio Nikola Vrgović, koji je sa 45 pogodaka lider ekipe. Njih trojica su pokretačka snaga ekipe, ali važne uloge imaju i Dušan Pokrajac, Milan Lisica, kapiten Aleksandar Kurteš, Pavle Pavlović i Robert Seleši.

Domaći tim ne treba da zavara podatak da Jugović na gostovanjima ima sva četiri poraza ove sezone. Crvena zvezda ima obavezu da se iskupi za poraze od Sloge i Obilića, odigra maksimalno, pobeđuje u kontinuitetu na svom terenu i na taj način se korak po korak približi prvom cilju, a to je plasman u plej-of. Publika će svakako moći da uživaju u bravurama dva ponajbolja golmana u ligi Zlatanovića i Milosavljeva, ali i odličnih strelaca Dragutinovića, Mandića, Beloša, Vrgovića…

Crvena zvezda – Jugović
9. kolo Super lige Srbije
nedelja, 22. novembar 2015.
SC Šumice – Beograd, 18:30 časova

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама