Кошарка Кошарка/Вести

Saradnja za čistu desetku

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Na Fakultetu organizacionih nauka produžena je saradnja između Košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom i Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka (FON).

Saradnja je prvi put uspostavljena pre tri godine i uspešno se odvija kroz sprovođenje posebnih aktivnosti koje imaju obrazovni, praktični i razvojni karakter.

Sporazum o saradnji ozvaničen je potpisima prof. dr Milana Martića, dekana FON-a i Davora Ristovića, direktora KK Crvena zvezda Telekom.

“Nastavak ove saradnje je izuzetno značajan za studente Fakulteta organizacionih nauka. Jako smo ponosni na znanja naših studenata i cilj nam je da oni stečena znanja primenjuju u najuspešnijim kompanijama i organizacijama. Za ove tri godine koliko sarađujemo sa KK Crvena zvezda realizovali smo brojne zajedničke aktivnosti i one su doprinele da naši studenti još više razviju znanja i veštine potrebne za povećanje njihovih kompetencija. S druge strane sportske ekipe FON-a su poznate kao jedne od najjačih kako na Beogradskom univerzitetu, tako i na međunarodnim takmičenjima i to je i dodatni razlog zbog kojeg smo srećništo za partnera imamo uspešan sportski klub” – izjavio je dekan FON-a, profesor Martić.

Studenti će, između ostalog, kroz interaktivan odnos sa najvišim menadžmentom kluba imati priliku da izbliza upoznaju procese rada jednog od najuspešnijih sportskih klubova i da uz visoko efikasno mentorstvo nastave da rade na konkretnim projektima.

„Naša saradnja sa FON-om datira još od 2012. godine. Za to vreme oko stotinak studenata ovog fakulteta je prošlo kroz program volontiranja u Crvenoj zvezdi. Učešćem u organizaciji Evroliginih kvalifikacionih turnira za juniore, Fajnal-fora ABA lige, utakmica Evrolige i raznih marketinških kampanja kluba kao i u društveno-odgovornim projekatima među kojima se svakako izdvaja Evroligin ONE TEAM, bili su u prilici da steknu dragoceno iskustvo, a njihov entuzijazam i znanje su nama bili od velike koristi. Iz tog razloga mi je veoma drago što nastavljamo našu saradnju koja će biti proširena mogućnošću dodatne edukacije i stručnog usavršavanja naših zaposlenih kao i stipendijskih studija naših košarkaša. Veliku pažnju poklanjamo edukaciji sportista o čemu govori podatak da u našem sistemu imamo Prvu košarkašku gimnaziju Koledž, a saradnja sa FON-om na naše veliko zadovljstvo predstavlja dodatnu nadgradnju – konstatovao je direktor crveno-belih Davor Ristović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама