Кошарка Кошарка/Најава утакмица

FMP u Železniku dočekuje Zvezdu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20 sati u dvorani u Železniku protiv FMP-a igraće već četvrtu utakmicu u samo sedam dana. Ulaz u halu za meč 12. kola Super lige Srbije između pantera i crveno-belih biće besplatan.

Crvena zvezda Telekom jedini je neporaženi tim dosadašnjeg toka domaćeg šampionata, a izabranici trenera Dejana Radonjića zabeležili su 11. uzastopnih pobeda. Treba istaći da je ovo najbolji start crveno-belih u domaćem šampionatu u istorji, a nema sumnje da će crveno-beli učiniti sve da se i iz Železnika vrate trijumfalno:

– U prošlom kolu protiv Konstantina smo imali zaista izvanredan pristup. Nijednog trenutka nismo potcenili protivnika od koga smo objektivno kvalitetniji i kao posledica svega usledio je veoma ubedljiv trijumf. Igrali smo veoma angažovano svih 40 minuta i takav odnos prema igri moraćemo da ponovimo i u duelu sa FMP-om – počinje priču Jaka Blažič i dodaje:

– FMP ima veoma mlad i vrlo talentovan tim. Krasi ih brza igra sa dosta šuteva za tri poena i ako ih krene šut mogu da budu veoma nezgodni. Zato ćemo morati da budemo veoma čvrsti i pokretljivi u odbrani kako im ne bismo dozvolili otverene šuteve. Igraju veoma borbeno, a na takvu njihovu igru moraćemo da odgovorimo našom još većom agresijom. I u ovom meču imamo ulogu favorita, potrudićemo se da je opravdamo i zabeležimo još jednu pobedu – ističe Blažič.

Trener Radonjić je u poslednjih nekoliko dana isticao da ima rovitih igrača, u prethodna dva meča odmarao je Dženkinsa i Jovića, ali je rotacijom svih 12 igrača uspevao da sačuva svežinu u paklenom ritmu utakmica:

– Finiš sezone se polako bliži. Na dobrom smo putu da zaržimo prvo mesto do kraja ligaškog dela takmičenja što će nam omogućiti prednost domaćeg terena u plej-ofu. To je bio naš cilj i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo – zaključio je Blažič.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама