Рукомет Рукомет/Извештаји

Crveno-beli rukometaši najbolji kada je bilo najvažnije + foto galerija

Autor: CZBG, izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Železničar na domaćem terenu u Beogradu rezultatom 33:26 u 8. kolu plej-auta Super lige Srbije i tako napravili odlučujući korak ka opstanku u društvu najboljih.

Briljirao je Nenad Peruničić sa čak osam asistencija, dodavao je lopte i košarkaškim pasovima poput vrsnih plejmejkera, a za golove su bili zaduženi raspoloženi strelci Viktor Matičić, Aleksandar Dragutinović i Mladen Ivanović. Zaigrao je i Ognjen Kajganić i uspeo da se upiše u strelce savladavši kapitena Nišlija i najboljeg čuvara mreže u ligi Dejana Zlatanovića.

Zvezda je dobro otvorila susret i povela sa 5:2 nakon sedam minuta. Železničar je na samom početku imao prednost, a kasnije je bio u konstantnom zaostatku. Uspeli su da smanje na gol zaostatka sredinom prvog dela igre, ali su crveno-beli ubrzo nakon toga dodali gas i stekli +4 (11:7) u 18. minutu upravo golom Nenada Peruničića. Železničar se uglavnom oslanjao na bivšeg kapitena Zvezde Milana Pavlova, pa su gosti pet minuta pre odlaska na odmor uspeli da smanje na gol zaostatka (13:14), a crveno-beli da na odmor odu sa vođstvom od dva razlike (18:16) pogotkom Mladena Ivanovića. U prvih 30 minuta golova su se nadavali Aleksandar Dragutinović i Viktor Matičić.

U nastavku susreta crveno-beli konstantno uvećavaju prednost, koja je u 38. minutu dostigla pet razlike nakon pogotka Ivanovića. Nišlije nisu mogle da dođu do daha, a Aleksandar Dragutinović je svoju odličnu partiju krunisao sa tri gola u kratkom vremenskom periodu i praktično prelomio utakmicu za najveću prednost do tada od 28:21 u 47. minutu. Samo dva minuta kasnije u strelce se upisao povratnik u tim, iskusni Ognjen Kajganić, a pred kraj je mrežu pogodio i mladi Luka Vujović.

Najefikasniji na utakmici bio je as Železničara Milan Pavlov sa 11 pogodaka, dok su u crveno-belom dresu po devet golova zabeležili Aleksandar Dragutinović i Viktor Matičić, a Mladen Ivanović je u šest navrata bio precizan.

Crvena zvezda – Železničar 1949 33:26 (18:16)

Dvorana: SC Šumice Gledalaca: 200. Sudije: Blagojević i Đokić. Sedmerci: Crvena zvezda 7 (6), Železničar 5 (5). Isključenja: Crvena zvezda 10, Železničar 6 minuta.

Crvena zvezda: Živojinović, Dragutinović 9 (5), Vujović 1, Milošević 2, Gačević, V. Popović, Antelj (6 odbrana), Nikolić, Cupara (7 odbrana), Šotić, Matičić 9 (1), Babić 4, Ivanović 6, Leovac, Kajganić 1, Peruničić 1.

Železničar 1949: Jelovac, Porobić 1, Pavlović, B. Stefanović 4, Basarić, G. Denić 2, Petrović 2, S. Stefanović, Mađar, Stojanović, Damnjanović, Pavlov 11 (5), Pernar 4, Zlatanović, Mitić 2.

Crveno-beli i Rudar iz Kostolca vode na tabeli plej-auta sa po 23 osvojena boda, a sledeće nedelje beogradski tim gostuje u Kuršumliji protiv Planinke u pretposlednjem 9. kolu.

no images were found

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама