Рукомет Рукомет/Извештаји

Zvezda porazom u Kostolcu zakomplikovala situaciju u plej-autu

Izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su od Rudara u Kostolcu rezultatom 21:23 u okviru 7. kola plej-auta Super lige Srbije. Meč su obeležili brojni preokreti, a gostujući tim je lošim finišom ispustio pobedu, jer je u poslednjih 10 minuta samo jednom zatresao mrežu.

Crveno-beli su bolje počeli meč i posle šest minuta vodili sa 3:1. Rudar je ubrzo stigao do izjednačenja i sve do polovine prvog poluvremena vodila se neizvesna borba, pa je rezultat na semaforu u četiri navrata bio poravnat.

Nakon toga beogradski tim čak devet minuta ne uspeva da postigne pogodak, što domaći koriste i serijom od 4:0 stižu do ubedljivije prednosti od 11:7 u 25. minutu. Dva pogotka u pomenutoj seriji postigao je Miloš Milošević, kapiten ekipe Rudara i nekada uzdanica crveno-belih.

Zvezda se u završnici prvog dela igre konsolidovala. Viktor Matičić je dva puta pogodio mrežu, a Dejan Babić jednom, pa je tim Nenada Peruničića uspeo da smanji na dva gola zaostatka (10:12) do odlaska na odmor.

U drugom poluvremenu Zvezda najpre stiže do izjednačenja golom Matičića, a nakon toga u roku od šest minuta pravi seriju od 4:0 predvođena trostrukim strelcem Nikolom Miloševićem i u 42. minutu stiže do lepe prednosti od 18:14. Ovaj rezultat je uljuljkao crveno-bele, pa su domaći rukometaši postepeno uspeli da smanje preko raspoloženog Ivana Lomića, da bi u 51. minutu golom Aleksandra Babića izjednačili na 20:20.

Minut kasnije Aleksandar Dragutinović vraća Zvezdi vođstvo, ali ispostavilo se da je to bio jedini pogodak crveno-belih do kraja utakmice. Ekipa Rudara je to iskoristila i rešila meč golovima Igora Nedeljkova, Dejana Avramovića i Miloša Miloševića uz napomenu da Matičić minut pre kraja nije iskoristio sedmerac, iako je pre toga realizovao sva četiri na utakmici.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Ivan Lomić sa sedam i Miloš Milošević sa šest pogodaka, dok su u redovima Crvene zvezde najviše golova postigli Viktor Matičić – osam i Nikola Milošević, koji se šest puta upisao u strelce.

Rudar – Crvena zvezda 23:21 (12:10)

SC Kostolac. Gledalaca: 800. Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin). Sedmerci: Rudar 3 (2), Crvena zvezda 6 (5). Isključenja: Rudar 6, Crvena zvezda 10 minuta.

Rudar: Urankar, Ivošević, Avramović 2, Vladić, A. Babić 4, Nedeljković, Nedeljkov 3, Bogdanović, Rajičić, Marjanović, Lomić 7 (2), Petrović, Merdović, Dimitrijević 1, M. Milošević 6.

Crvena zvezda: Dragutinović 3 (1), Vujović, N. Milošević 6, Gačević, V. Popović, Antelj, L. Nikolić, Todorović 2, Cupara (9 odbrana), Šotić, Matičić 8 (4), D. Babić 2, Ivanović, Leovac.

Ovim porazom crveno-beli su dodatno iskomplikovali situaciju u plej-autu, jer sada dele prvo mesto sa Rudarom i Planinkom. Bod manje ima Železničar sa kojim Zvezda igra već u nedelju, a u opasnoj zoni je Požarevac sa dva boda manje od beogradskog kluba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама