Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Milutinović: Spremni smo k’o zapete puške

Izvor: http://www.okcrvenazvezda.com

Odbojkašima Crvene zvezde nedostaje još jedna pobeda protiv Partizana u finalu plej-ofa Viner Štetiše lige pa da odbrane šampionsku titulu osvojenu prošle godine. Crveno-beli vode sa 2:0 u finalnoj seriji i u četvrtak 7. maja od 18 časova će imati prvu priliku da to i ostvare.

U prethodna dva duela večiti rivali su vodili veoma zanimljive i neizvesne bitke. Crveno-beli su u oba navrata uspeli da nadigraju protivnika i oba puta su slavili posle petog seta.

Prvi meč izabranici Dragana Kobiljskog su rešilii rezultatom 2:3, po setovima 17:25, 25:17, 21:25, 25:20, 13:15. U drugoj utakmici Crvena zvezda je uspela da napravi veliki preokret i ponovo savlada rivala sa 2:3, po setovima 25:17, 25:21, 20:25, 17:25, 15:17.

Očekujem da će i sada biti jako teško, kao što je to bilo u prethodna dva meča, ali verujem da možemo da rešimo sve u trećoj utakmici. Ne smemo da dozvolimo igračima Partizana da nas uvuku u njihovu igru, jer onda počnemo mnogo da grešimo i da srljamo i to njima odgovara. To se najbolje videlo u petom setu drugog meča kada smo vodili sa 9:4, a onda su oni preokrenuli na 13:9 za njih. To ne sme nikako da se ponovi. Uzdam se u svoju ekipu i mislim da će sve proći onako kako planiramo – izjavio je Vuk Milutinović.

Za razliku od večitog rivala odbojkaši Crvene zvezde imaju iskustvo igranja mečeva u kojima se bore za osvajanje trofeja.

Igrači Partizana svakako da osećaju veliki pritisak, ali oni sada nemaju šta da izgube. Nećemo ih pustiti da nas iznenade. Nemaju iskustvo osvajanja trofeja u odlučujućim mečevima i ne znaju da se snađu kada su pod velikim pritiskom – rekao je bloker crveno-belih, a potom je dodao:

Najverovatnije neće igrati njihov korektor Milija Mrdak i veliki će pritisak biti na primačima servisa Marku Nikoliću i Nevenu Majstoroviću da odigraju najbolje moguće. Videćemo da li će u tome uspeti ili će popustiti pod pritiskom – zaključio je Milutinović.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa između Crvene zvezde i Partizana igra se u četvrtak 7. maja od 18 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici, uz direktan TV prenos na RTS 2.

Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Mirko Janković i Ivan Lazarević.

Ukoliko bude bilo potrebno četvrta utakmica bi se igrala u nedelju 10. maja od 17 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici, a eventualna peta u utorak 12. maja od 18 časova u SC Vizura.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама