Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Zvezda propustila prvu meč loptu

Izvor: http://www.okcrvenazvezda.com

Odbojkaši Crvene zvezde nisu iskoristili prvu meč loptu u finalu plej-ofa Viner Štetiše lige. Crveno-beli su doživeli poraz pred svojim navijačima, pa će u nedelju 10. maja imati novu priliku da odbrane šampionsku titulu.

Zvezda je krenula snažno, a Partizan bojažljivo. Zaustavivši Mrdaka, uz odlične servise Stoilovića, crveno-beli su poveli 7:2 i naterali trenera večitog rivala Vasovića da potroši prvi tajm-aut.

Uz pesmu „Delija” i bez nekog jačeg otpora sa druge strane mreže, Zvezda je pri rezultatu 10:3 naterala stratega gostiju da uzme i drugi tajm-aut. Bilo je u jednom trenutku i 14:4, dovoljno da crveno-beli u laganom ritmu dođu do vođstva.

Set je trajao 22 minuta, uz podatak da su odbojkaši Partizana imali samo 24 odsto realizovanog napada! I pored takve igre, crno-beli su već od starta drugog seta zagrali mnogo bolje, poveli 9:6, ali je tada usledila serija naših odbojkaša od 9:2 i vođstvo 15:11.

Nakon tajm-auta Partizana i još dve servis greške, bilo je i 17:13, što je rezultat za kojim će crveno-beli žaliti u trećoj utakmici.

Tada su usledili flot servisi Marka Nikolića, koji su doneli potpuni preokret – 17:18, a disciplinovana igra Partizana i još jedan as, ovoga puta Gorana Ivkovića, naterali su Dragana Kobiljskog da na „minus tri” (18:21), uzme i drugi tajm-aut.

Uspela je Zvezda još samo da priđe na poen zaostatka (20:21), ali je mnogo bolja završnica crno-belih, bila dovoljna za izjednačenje – 22:25 (1:1).

Zaigrali su gosti na „sve ili ništa” u trećem setu, poveli 9:3 i prebacili nervozu i loše raspoloženje našim igračima. Nisu Kobiljskom pomogle ni izmene, pozvao je i drugi tajm-aut pri rezultatu 9:17, kad je sve mirisalo na ubedljiv trijumf gostiju.

Ipak, povratak Buculjevića, vratio je Zvezdi i energiju, ali domaćin nije mogao da priđe na manje od tri poena zaostatka (17:20). Čvrst blok Partizana zaustavljao je Zvezdine kontre (dve imao Gmitrović), dovoljno da Marko Nikolić realizuje prvu set loptu (25:20), za vođstvo crno-belih od 2:1.

Razigrali su se gosti, promenile su se uloge s početka meča i Zvezdi se nije pisalo dobro. Za šampiona, ništa lepo nije pisalo ni na semaforu –12:7.

Ipak, usledila je neizvesna završnica. Prišao je šampion na poen zaostatka (od 11:12 do 15:16), onda se Partizan ponovo odlepio na „plus četiri” (15:19), ali je uporna Zvezda uspela da izjednači (20:20).

U ratu nerava, dva Nikolića donela su Partizanu dve meč lopte (Marko napadom, Petar blokom), a ovaj prvi je još jednim snažnim napadom iz „zone 4” završio meč i doneo trijumf gostima.

Crvena zvezda vodi u finalnoj seriji plej-ofa sa 2:1, a četvrta utakmica je na programu u nedelju 10. maja od 17 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici.

Crvena zvezda – Partizan 1:3 (25:14, 22:25, 20:25, 23:25)
Dvorana: USC „Voždovac”. Gledalaca: 1.100. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 103 minuta. Rezultat u seriji: 2:1.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 7, Stoilović 21, Koprivica 7, Milutinović 11, Blagojević 5, Buculjević 2, Jevtić (libero), Stefanović 1, Gmitrović 11, Nejić, Martinović, Kecman. Trener: Dragan Kobiljski.
PARTIZAN: Lopar 9, Kostić 3, Mrdak 10, Majstorović 14, P. Nikolić 7, M. Nikolić 26, Rajković (libero), Ivković 1, Jokanović, Popović, Veličković. Trener: Vladimir Vasović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама