Ватерполо Ватерполо/Вести

Zvezdin poraz za Ligu šampiona

Autor: CZBG, Dario K.

Vaterpolisti Crvene zvezde su večeras poraženi od večitog rivala, u polufinalnom duelu šampionata Srbije, nakon slabijeg izvođenja peteraca, ali će ipak sledeće godine igrati Ligu šampiona.

Naravno da je ovo šala (iako nije prvi april), ali je napisana sa dozom sarkazma i besa, jer su se neke strukture u vaterpolo savezu Srbije, zajedno sa “velikim” Aleksandrom Šoštarom, svojski potrudile da u poslednje dve godine učine sve kako Crvena zvezda ne bi suvereno vladala bazenima (ne samo u Srbiji, nego i u Evropi).

Možda će nekome ovaj tekst izgledati pretenciozno. Neko će možda reći da pokušavamo da pobegnemo od stvarnosti i činjenice da su nas komšije regularno porazile i uskratile borbe za novu titulu. Ali, za koju to titulu treba da se bore naši momci, kada bi opet večiti rival išao direktno u Ligu šampiona, kao i prethodne dve sezone.

Ne možemo da ostanemo ravnodušni na sve to, iako znamo da ovaj članak neće ništa promeniti. Da, možda neće ništa promeniti, ali istinu uvek i u svakom trenutku treba izneti na svetlost dana, kao i tamne i sramne rabote tog “velikog” Šoštara.

Naime, kada je Viktor Jelenić, zajedno sa Dejanom Savićem, počeo da pravi ozbiljnu priču u našem vaterpolo klubu, i kada je Zvezda zasela na krov Evrope, pojavio se taj “veliki” Šoštar koji je  uspeo svim snagama da omalovaži Zvezdine uspehe i progura svoj trećeplasirani Partizan da bude direktni učesnik Lige šampiona. Naravno da je to i te kako imalo odraza na naš klub, koji je u toj prvoj sezoni kvalifikacija naletio na prebogati (za vaterpolo krugove) Pro Reko i tako ostao uskraćen da odbrani titulu prvaka Evrope. I ne samo to. Ostavilo je to veliki trag na klub jer je tako bilo teže privući i sponzore, a nažalost i neki “verni” gledaoci su se sve manje počeli pojavljivati na mestima uspeha naših vaterpolista.

Eto, tako vam je to kada na glavnim mestima sede ljudi koji gledaju interes samo onog kluba za koga navijaju, a ne interes vaterpola u celini. Verovatno su se svi toliko uplašili Crvene zvezde da su pride zvali i strane sudije da sude ove polufinalne i finalne duele, a kada je tako nešto tražila velika armija fudbalskih navijača, kao i kada su se naš fk i kk borili protiv kriminalnih radnji u tim sportovima, urađeno je jedno veliko NIŠTA.

Nego, da skratimo priču i čestitamo komšijama na zasluženoj pobedi u nadi da će i oni sledeće sezone igrati kvalifikacije, a mi izboriti direktan plasman u Ligu šampiona. Nije nego. Kažu da će se tako nešto desiti u limburgu mesecu kada se majmuni budu šišali.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама