Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Zvezda izgubila dobijeno i nakon peteraca ostala bez finala prvenstva

Izvor: http://www.mojacrvenazvezda.net

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u trećem meču polufinala domaćeg prvenstva od Partizana, rezultatom 11:10, nakon peteraca (1:2, 0:2, 2:1, 4:2, 4:3). Zvezda je imala sve u svojim rukama, ali je ispustila pobedu katastrofalnom igrom i padom sredinom treće i u prvoj polovini četvrte četvrtine.

Crveno-beli su sjajno počeli i fenomenalno odigrali prvo poluvreme. Naime, Zvezda je vodila rezultatom 5:1, imala sve u svojim rukama, a domaći tim nije uspeo da postigne pogodak više od 15 minuta… Nakon toga, desio se neobjašnjiv pad, koji je dovodio do ludila klupu našeg tima. Partizan je vezao šest golova, od toga četiri u poslednjoj četvrtini i poveo sa 7:5. Ipak, naš tim se vratio sa dva gola na samom kraju, od čega jednim 9 sekundi pre kraja, za peterce!

U ovom delu igre, Partizanovi igrači su pogodili svaki šut, dok su u našim redovima promašili Sava Ranđelović i Viktor Rašović, pa su crno-beli otišli u finale.

TOK MEČA:

1/4 (1:2)

Na samom startu utakmice, Zvezda je povela golom Obradovića, a Šefik je sjajno krenuo u meč i za tri minuta zabeležio dve odbrane, uz jednu presečenu loptu. Partizan je izjednačio golom na 02:22 do kraja prve četvrtine, pogotkom Gogova. Ipak, već u sledećem napadu pogodio je Viktor Rašović i Zvezda je ponovo povela. Imali su crno-beli i stativu u finišu, a naš tim napad ua +2, ali je ostalo 2:1, golovima Rašovića i Obradovića.

Denis Šefik je zabeležio 6 odbrana u prvoj četvrtini!

2/4 (0:2)

Početak drugog perioda ponovo je obeležio golman Zvezde, odbranom, a na drugoj strani je Eškert pogodio za 3:1! Šefik je još jednom zaustavio dobar pokušaj domaćih igrača, a stativa i prečka dva puta, pa je u tim situacijama naš tim imao i sreće. Na drugoj strani, crveno-beli nisu uspevali da pogode mrežu rivala. Ipak, pogodio je Viktor Rašović na 14 sekundi pre kraja i doneo Zvezdi 4:1!

3/4 (2:1)

Već na početku drugog poluvremena, Rackov je pogodio za naš tim u kontri, a Šefik odbranio deveti put pokušaj domaćih, za velikih 5:1! Nakon tajm-auta i više od 15 minuta, Jakšić je smanjio na 5:2. Nakon toga, pogodio je i Lazić, a domaći smanjili na 5:3. Do kraja trećeg perioda, obe ekipe su imale priliku da postignu gol, ali nisu uspeli ni jedni ni drugi, pa je nakon 24 minuta na semaforu stajalo 3:5.

4/4 (4:2)

U poslednjoj četvrtini, Zvezdi se desilo ono što nikako nije smelo. Rano primljeni gol, dao je krila domaćima, koji su uspeli da smanje na 4:5. Strelac je bio Repanović. Na pet minuta do kraja utakmice dosuđen je više nego diskutabilan peterac za domaće, koji je izazvao smeh na Zvezdinoj klupi, a nakon kojeg je Mandić doneo izjednačenje svom timu – 5:5. Nakon toga, usledio je još jedan gol Mandića, za seriju crno-belih od 5:0 i vođstvo 6:5. Zvezda je promašila zicer u prethodnom napadu. Crveno-beli su u narednoj akciji tražili čist faul, koji nije dosuđen, da bi Mandić još jednim golom doneo svom timu dva gola prednosti. Međutim, kada bili otpisani, naši momci su se vratili iz mrtvih i pogocima braće Rašović došli do 7:7 na samom kraju!

PETERCI

0:1 Strahinja Rašović!

1:1 Mandić

1:2 Njegovan

2:2 Asanović

Viktor Rašović promašuje

3:2 Tanasković

3:3 Bijelić

4:3 Jakšić

Promašuje Sava Ranđelović

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама