Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Nerešeno na 25.maju, Radnički osvojio prvi bod u Beogradu

Autor: CZBG, izvor: http://www.mojacrvenazvezda.net

Vaterpolisti Crvene zvezde igrali su nerešeno sa Radničkim iz Kragujevca 8:8 (2:3, 2:1, 3:3, 1:1), u 7.kolu Triglav Regionalne lige, grupa za šampiona i F4. Najefikasniji su bili Strahinja Rašović i Aleksandar Njegovan sa 3 gola.

Zanimljiv i dinamičan meč je viđen na Dorćolu, tokom celog meča su se ekipe smenjivale u vođstvu, sudije umalo izgubile kontrolu nad utakmicom zbog menjanja kriterijuma i kompenzacija. Na kraju, i Zvezda i Radnički su mogli do pobede. Videli smo pravi derbi.

Radnički je poveo odmah po početku meča, u prvoj akciji, golom Borisa Popovića. Izjednačio je Strahinja Rašović, zatim su pogađali Vuksanović i Njegovan, pravom „lepoticom“, bombom doneo Zvezdi 2:2, da bi u poslednjoj sekundi Marković iskoristio zbunjenu odbranu Zvezda i doveo Radnički u prednost. U drugoj četvrtini Zvezda je odigrala čvrstu odbranu, što je rezultiralo preokretom zahvaljujući Njegovanu i Strahinji Rašoviću. Njegovan je novom bombom pod prečku, pomerio gol i doneo novo izjednačenje, a Strahinja Rašović sa krila doneo prvu prednost Zvezdi, 4:3. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Trajković, nakon dužeg perioda bez golova.

U trećem periodu viđena je goleada. Strahinja Rašović je novim golom doneo Zvezdi 5.4, a Vuksanović i Ćuk preokrenuli rezultat. zatim su Tomašević i lepim lob udarcem Rackov doneli Zvezdi novu prednost, da bi Dedović na 20 sekundi pre kraja doneo 7:7. sa igračem manje. U poslednjoj četvrtini, dosta uzbuđenja. Njegovan je prednjačio u lepoti golova, pa je i treći njegov gol bio lep, a konačan rezultat postavio je Boris Popović iz kontre, nakon greške upravo Njegovana, na sredini bazena. Usledio je dramatičan završetak. Zvezda je minut do kraja imala igrača više, ali nije uspela da iskoristi. Prvo je Obradović promašio, zatim je isključen Viktor Rašović, a Petković je u kontri bio sam ispred Šefika na 20 sekundi pre kraja, pokušao da ga lobuje, što je za veličinu kakva je Denis Šefik preslabo. Usledio je poslednji napad Zvezde, koji je mogao mnogo bolje da bude realizovan, ali Obradovićev pokušaj je izblokiran. Usledili su protesti Zvezdinih predstavnika zbog suđenja, i zaista se čini da su bili u pravu, jer su sudije previše i nepotrebno kompenzovale situacije, pravile greške i morale mnogo bolje da reaguju u pojedinim situacijama.

Oba tima su imala katastrofalan učinak igrača više, dok Crvena zvezda nije uspevala da iskoristi 14 osvojenih lopti naspram 5 Radničkog, a Radnički je imao 14 izgubljenih lopti naspram Zvezdinih 9.

Denis Šefik i Živojinović su bili odlični sa 14 odbrana, Šefik je prednjačio odličnim intervencijama. Šefik je odbranio 9 pokušaja iz igre, Živojinović 12. Ovo je za Kragujevčane prvi bod osvojen u Beogradu u istoriji, jer su na prethodnih 8 mečeva poraženi. Od 22. decembra 2012. godine i prvog međusobnog duela na Tašmajdanu odigrano je 16 utakmica. Crvena zvezda je zabeležila 10 pobeda, Radnički 4 uz dva nerešena rezultata, oba 8:8.

Odmah po završetku meča, reprezentativci predvođeni selektorom Dejanom Savićem otputovali su za Kragujevac, gde će u sredu reprezentacija Srbije dočekati Nemačku u Svetskoj ligi. Sledi pauza, a u poslednjem kolu Crvena zvezda gostuje u Zagrebu, na Jarunu, protiv Mladosti, dok Radnički dočekuje Jug.

Crvena zvezda – Radnički 8:8 (2:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Beograd. Bazen: SC „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca: 400. Sudije: Balažević i Stefanović (Srbija). Igrač više: C. zvezda 8 (4), Radnički 11 (2).

CRVENA ZVEZDA: Šefik (14 odbrana), Strahinja Rašović 3, Drašović, Tankosić, Tomašević 1, Eškert, Bijelić, Viktor Rašović, Ranđelović, Njegovan 3, Rackov 1, Obradović, Draksimović, Jović. Trener: Dejan Savić

RADNIČKI: Živojinović (14 odbrana), Trajković 1, Popović 2, Marković 1, Toholj, Joksimović, Bogdanović, Basara, Vuksanović 2, Dedović 1, Ćuk 1, Petković, Ignjatović, Bosić. Trener: Uroš Stevanović

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама