Ватерполо Ватерполо/Вести

Vaterpolisti dočekuju Vojvodinu, subota 20 časova

Autor: CZBG, izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Vaterpolisti Crvene zvezde dočekuju novosadsku Vojvodinu u okviru 13.kola Triglav Regionalne lige. Meč se igra od 20 časova na bazenu „11.april“.

Crvena zvezda ulazi bez rezultatskog imperativa u meč, jer je obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja, i pored poraza od Juga u prošlom kolu. Vojvodina je svaku nadu izgubila tesnim porazom od splitskog Mornara na Slanoj bari. Crveno-beli će, kako stvari stoje, sa 4.pozicije u drugu fazu jer trećeplasirani Jadran iz Herceg Novog ima 4 boda prednosti, a drugoplasirani Mornar iz Splita 6 bodova prednosti, dve utakmice do kraja prve faze. Dva rivala u ovom kolu igraju međusobni duel, pa bi u slučaju pobede Jadrana i poraza Mornara od Medveščaka u poslednjem kolu, Crvena zvezda mogla da se nada i trećoj poziciji, jer ima bolji međusobni skor u duelima sa Splićanima.
U prošlom kolu, Crvena zvezda je odigrala jak meč i pružila veliki otpor Jugu. I pored toga što je Jug krenuo silovito u prvom periodu rešen da odmah reši meč, puleni Dejana Savića su se konsolidovali, ali je iskustvo i kvalitet Juga presudilo, u trenutku kada je Crvena zvezda imala 4 minuta igrača više, i u tom periodu je postigla samo jedan gol i primila jedan gol. Neke sudijske odluke koje su izazvale komentare nisu sporne, ali isto tako nije sporna ni pobeda Juga, koji je u presudnim momentima pokazao kvalitet.
Posle meča sa Vojvodinom, Crvena zvezda gostuje u Kotoru, Primorcu u poslednjem kolu prvo dela, a od 4.februara kreću borbe za F4. Druga faza se zove plasman za prvaka. Iz grupe A plasman su obezbedili – Primorje, Radnički, Mladost i Partizan, a iz grupe B – Jug, Mornar, Jadran i Crvena zvezda. Ukoliko završi na 4.poziciji, Crvena zvezda u 1.kolu druge faze gostuje Primorju, u Rijeci, a već u narednom kolu na programu je prvi ovosezonski „Večiti derbi“. Igraće se šest kola, a protivnici iz prve faze neće se sastajati međusobno u drugoj fazi. Fajnal for Regionalne lige je na programu 3-4.aprila, a 11.aprila startuje plej-of domaćeg šampionata. Momcima je potrebna podrška na novom putu.

13.kolo, Triglav Regionalna liga

Crvena zvezda – Vojvodina

24.januar, 20 časova

„11.april/Vlaho Bato Orlić“

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама