Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Za crveno-bele „Vučice“. Za novo finale nacionalnog kupa

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak 23. maja bore se za novu titulu, za novi trofej u Kupu Srbije, za novu duplu krunu. Samo dan ranije, u sredu 22. maja crveno-bele „Vučice“ igraju revanš meč polufinala nacionalnog kup takmičenja protiv zemunske Sloge.

Pre sedam dana na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“ naše devojke su savladale ekipu iz Zemuna rezultatom 2:1, pa na gostovanje putuju sa minimalnom prednošću, ali ono što svakako daje pravo na nadu je činjenica da su crveno-bele na tom susretu pokazale znatno više od protivnika, tokom celog susreta imale terensku inicijativu i samo spletom nesrećnih okolnosti na revanš ne putuju sa znatno ubedljivijom prednošću. Ono što takođe raduje je i činjenica da devojke u dresovima svetih boja nisu podlegle raznoraznim pritiscima i provokacijama kojima su bile izložene tokom susreta, a koje su svoju kulminaciju doživele po okončanju susreta kada je jedna gostujuća igračica (Ljiljana Gardijan) u više navrata pokušala da se fizički obračuna sa našim devojkama.

Katarina Đorđević postiže prvi pogodak u duelu sa Slogom

Ovoga puta idemo na njihov teren, mesto na kojem će provokacije sigurno biti daleko većeg intenziteta, a posebno kada se zna koliki je značaj predstojećeg susreta. Znamo kako su se gošće ponašale u našoj kući tokom prethodna dva duela ovih ekipa, ali zna se i koje ime nosimo i čiji grb slavimo. Shodno tome uvek ćemo na provokaciju odgovoriti fudbalskom lucidnošću, na pritiske fudbaslkom virtuoznošću, ali ćemo isto tako znati da u žaru borbe primimo i udarce i zadamo iste,…

Mirela Tenkov – 2:1

Statistički gledano ŽFK Crvena zvezda i Sloga Zemun su u aktuelnoj sezoni već odigrale četiri susreta. Tokom prvog dela sezone oba susreta su okončana bez pobednika 0:0 i 1:1, dok je meč u plej-of fazi Super lige završen pobedom Zemunki 3:2. Prvi, ali izuzetno važan trijumf u aktuelnoj sezoni „Vučice“ su ostvarile u već pomenutom prvom polufinalnom susretu rezultatom 2:1 i nadamo se da će taj meč biti početak novog nepobedivog niza naše ekipe u duelima sa Zemunkama, jer mora se napomenuti da Sloga gotovo pune tri godine nije znala za uspeh u susretima sa crveno-belim devojkama.

Nadamo se i da će navijači prepoznati važnost predstojećeg duela i da će doći na Gradski stadion u Vinči i podržati naše devojke koje će uz pomoć publike sigurno mnogo lakše ostvariti zacrtani cilj, a to je plasman u novo finale Kupa Srbije.

– Kup Srbije za dame, polufinale-druga utakmica
ŽFK Sloga Zemun – ŽFK Crvena zvezda (prvi susret: 1:2)
Stadion: „Gradski stadion u Vinči“
Datum: Sreda, 22. maj
Početak: 17 časova

Da naš klub ništa ne prepušta slučaju pred ovaj važan meč govori i podatak da je nekolicina devojaka koja ima problema sa manjim ili većim povredama pred meč upućena na relaksaciju i oporavak u studio „ASAP“ koji je partner našeg ženskog fudbalskog kolektiva.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama