Остали спортови СДЦЗ

Drugi remi Zvezde u nizu!

Šesto kolo može se nazvati “kolom remija” u Prvoj ligi Srbije, pošto su čak četiri duela završena podelom bodova. Među ekipama koje su osvojile bod našla se i “Crvena zvezda”. To je drugi dan u nizu za crveno-bele da su uspeli da izbegnu poraz i ostvare pozitivan učinak, što pokazuje da postoji napredak i kontinuitet.

Zvezda je u šestoj rundi takmičenja remizirala sa ekipom “Jelice”. Nerešeni ishodi viđeni su samo na prve dve table, dok su ekipe na ostalim odnele po dve pobede. Tim iz Goračića slavio je na trećoj tabli, gde je IM Marko Nenezić bio bolji od našeg Boška Abramovića, odnosno na petoj, gde je Miloš Roganović nadigrao Radovana Govedaricu. Zvezdi su trijumfe doneli kapiten Stefan Đurić pobedom na Bobanom Bogosavljevićem na četvrtoj tabli, odnosno Borivoje Vujačić koji je slavio protiv Vuka Đorđevića na šestoj tabli. U sledećem kolu crveno-beli šahisti sastaju se sa timom “Svetozar Gligorić” u meču koji će za Zvezdu možda odrediti i ostatak sezone.

U ostalim mečevima “Jugović” je sa 4.5:1.5 nadigrao “VŠK Paraćin”. Istim rezultatom slavila je i “Itaka” u duelu sa “Novosadskim ŠK”. Svi ostali dueli završeni su remijem. Više informacija možete dobiti ovde.

Uoči sedmog kola prvo mesto na tabeli drži ekipa “Jugović”, dok drugoplasirana “Itaka” zaostaje bod, a trećeplasirani “Sloven” tri bod. Na poslednjoj poziciji sa dva osvojena boda nalazi se “Crvena zvezda”, dok su iznad sa bodom više “Omladinac”, “Paraćin” i “Svetozar Gligorić”.

# Ekipa Mp3 Bp1
1 Jugović (Kać) 16 23
2 Itaka (Beograd) 15 24
3 Sloven (Ruma) 13 20½
4 Sloga Amiga (Kraljevo) 11 19½
5 Novosadski ŠK (Novi Sad) 10 19½
6 Jelica (Goračići) 10 19
7 Naftagas (Elemir) 7 17
8 VŠK Sveti Nikolaj (Valjevo) 7 15½
9 Svetozar Gligorić (Pančevo) 3 15½
10 OŠK Paraćin (Paraćin) 3 14½
11 Omladinac (Novi Banovci) 3 14½
12 Crvena Zvezda (Beograd) 2 13½

I dok je kod muškaraca dan obilovao remijima, kod dama to nije bio slučaj. “Jugović” je nadigrao “Novosadski ŠK”, “Zlatar” je pobedio “Somborski ŠK”, “Jelica” je savladala “Radnički” iz Rudovaca, dok je Rad” bio bolji od “Radničkog” iz Ćuprije. Trijumf je ostvario i “BAS” u meču sa “Rudarom”. Posle šest kola, “Jelica” je i dalje na vrhu, a prate je “BAS” i Jugović”. Na začelju se nalazi ekipa “Rudara” koja je i dalje bez bodova.

# Ekipa Mp3 Bp1
1 Jelica (Goračići) 16 18½
2 BAS (Beograd) 13 16
3 Jugović (Kać) 13 15½
4 Rad (Beograd) 12 13
5 Zlatar (Nova Varoš) 9 13
6 Radnički (Rudovci) 7 11
7 Radnički (Ćuprija) 5 10
8 Šahmatni kružok (Novi Sad) 4 8
9 Somborski ŠK (Sombor) 4 6
10 Novosadski ŠK (Novi Sad) 3
11 Rudar (Kostolac) 0

 

Vest preuzeta sa sajta ŠK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама