Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Partizan 2:0 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali večitog rivala dva puta za svega četiri dana i tako su se plasirali u finale Kupa Srbije, koje je na programu 23. maja. Rezultat na današnjem meču glasio je 2:0, prvo smo videli autogol, a onda i pogodak Pitera Olanjinke na asistenciju Srđana Mijailovića.

 

Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 28.818.
 
Sudija: Miloš Milanović. 
 
Strelci: Filipović (autogol) u 27. i Olanjinka u 29. minutu.
 
Žuti kartoni: Stamenić, Olanjinka (Crvena zvezda), Marković, Baždar, Filipović (Partizan).
 
Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić, Hvang, Ivanić, Bukari (od 68. Katai), Olanjinka (od 79. Điga), Endiaje (od 87. Kraso). 
 
Rezerve: Popović, Nikolić, Điga, Milunović, Mimović, Kanga, Knežević, Šljivić, Katai, Kraso, Sremčević. 
 
Partizan: Jovanović, Filipović, Kovačević, Marković (od 46. Stojković), Antić (od 72. Saldanja), Ovusu, Zahid, Goh (od 63. Natho), Kalulu (od 56. Nikolić), Severina (od 63. Janković), Baždar. 
 
Rezerve: Krunić, Stojković, Saničanin, Kanute, Natho, Šćekić, Saldanja, Nikolić, De Medina, Stjepanović, Janković.
 
Utakmica je startovala minutom ćutanja, kojim su večiti rivali odali počast dugogodišnjem ekonomu Crvene zvezde – Draganu Milanovići, koji nas je napustio u 55. godini života.
 
U uvodnih 10 minuta nije bilo uzbudljivih prilika ni na jednoj strani, dok je prvi u redovima crveno-belih zapretio Mirko Ivanić udarcem sa distance u 12. minutu. Međutim udarac ofanzivnog veziste je završio pored gola. U 15. minutu se istakao čuvar mreže Crvene zvezde – Glazer, koji je vrhovima prstiju odbranio udarac Goha nakon kontranapada protivnika. Nakon prvog udarca iz ugla, za izabranike Vladana Milojevića, u 19. minutu je na odbitak na ivici šesnaesterca natrčao Bukari, koji je šutirao preko gola. 
 
Igrao se 27. minut kada je Crvena zvezda došla do vođstva. Tada je sjajno lažnjakom na levom boku, Hvang izbacio iz igre Kalulua, a onda oštrim centaršutom pronašao Olanjinku na drugoj stativi, koji je uputio udarac glavom, a lopta je na putu do mreže zakačila Filipovića od kog je i završila u mreži. Samo dva minuta kasnije, crveno-beli su duplirali prednost. Videli smo tada sličnu akciju Zvezdinih fudbalera, samo što je ovoga puta Mijailović uputio prelep centaršut, a Olanjinka prvo prihvatio loptu na grudi na ivici peterca, te desnom nogom zakucao loptu u mrežu Jovanovića za veliko slavlje domaćih navijača.
 
Nastavila je Zvezda u sjajnom ritmu, pa smo u 38. minutu videli odlično proigravanje Hvanga za Stamenića, koji nije iskoristio priliku da povisi rezultat, a iako je podignuta zastavica, deluje da reprezentativac Novog Zelanda nije bio u nedozvoljenoj poziciji.
 
Crvena zvezda je bolje otvorila drugo poluvreme, te smo prvu konkretniju priliku videli u 51. minutu kada je Rodić centrirao na peterac večitog rivala, a Endiaje uspeo vrhovima kopačke da uputi udarac koji je završio pored gola. Samo minut kasnije je Ivanić “spojio” sa golom Olanjinku, koji je nakon lažnjaka i izbacivanja svog čuvara iz igre šutirao preko prečke. U 57. minutu je sjajan centaršut iz skraćenog kornera uputio Hvang i pronašao Ivanića, koji je dva puta pokušao da dođe do gola, a pored Jovanovića i stativa mu je stala na put. Samo minut kasnije je Ivanić bio glavni akter, a tada je pronašao Endiajea, koji je šutirao pored gola. Igrao se 60. minut kada je na odbitak na ivici kaznenog prostora natrčao Olanjinka, koji je izblokiran, te je napad nastavio Bukari i pokušao da pronađe Endiajea, ali nije uspeo.
 
U 66. minutu smo videli lepu akciju Crvene zvezde, dok je na kraju napada, posle centaršuta Mijailovića, loptu glavom zahvatio Olanjinka, ali ne na način na koji je želeo, te je njegov pokušaj završio preko gola. Igrao se 73. minut kada se novom intervencijom istakao Glazer nakon pokušaja Nikolića. Kombinovali su Katai i Mijailović u 89. minutu, a potonji je na povratnu loptu Magika opalio po lopti, dok je krajnjim naporima Jovanović izbacio loptu u korner. Posle fenomenalnog udarca iz ugla Hvanga je zapretio Katai, ali je čuvar mreže crno-belih ponovo uspeo da odbrani. Crvena zvezda je tako rutinski privela meč kraju i plasirala se u finale Kupa Srbije, koje će se igrati 23. maja protiv Vojvodine.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama