Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Десетковани црвено-бели после велике борбе поражени од Монака

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у утакмици 28. кола Евролиге од екипе Монака резултатом 80:98 (17:25, 21:21, 22:23, 20:29).

Десетковани црвено–бели су имали веома тежак задатак у Кнежевини – једну од екипа која претендује за место на фајнал–фору Евролиге.

Наш тренер у мечу против Монака није могао да рачуна на чак пет играча Милоша Теодосића, Николу Топића, Треја Томпкинса, Дејана Давидовца и Далибора Илића.

Водила се велика борба од прве секунде на терену. Изабраници Јаниса Сферопулоса су били веома добри на почетку, те су сјајном тимском игром успели да дођу до предности почетком првих десет минута. Међутим, домаћи тим се вратио средином ове четвртине, водила се велика борба до истека овог дела игре, али су кошаркаши Монака успели да дођу до осетне предности, а резултат после прве деонице био је 25:17.

Друга четвртина нам је донела сјајну кошарку и велику борбу. Најављиван је био прекид у случају да Мајк Џејмс постигне 12 поена у првом полувремену. И успео је кошаркаш Монака да дође до те бројке и тако постане најбољи стрелац у историји Евролиге. Прекинут је био меч у Кнежевини на пар минута пред крај друге четвртине, после које је домаћи тим и даље имао предност – 46:38.

Друго полувреме нам је донело нешто бољу игру црвено–белих. Успели су кошаркаши Црвене звезде да се врате на свега три поена заостатка после поена Рокаса Гедраитиса и Луке Митровића (43:46). Ношен тим поенима, КК Црвена звезда је успео и да озбиљно запрети домаћим кошаркашима, пошто су у једном моменту били на поен заостатка.

Ипак, после сјајно отворене треће четвртине, уследио је благи пад у игри нашег тима, па је резултат после овог дела игре био 60:69.

Успевали су изабраници Јаниса Сферопулоса да држе резултатски прикључак и сјајно парирају веома расположеним кошаркашима Монака, али скраћена клупа нашег тима дошла је до изражаја у последњој четвртини, када је домаћи тим успео да дође до двоцифрене предности. На једноцифрен заостатак су успели наши момци да дођу, али на крају је ипак екипа Монака славила резултатом 98:80.

Најкориснији у екипи КК Црвене звезде био је Лука Митровић са 18 поена, пратио га је Јаго са два мање, док је Рокас Гедраитис додао 13, а Џоел Боломбој је бројао до 12. На другој страни најкориснији је био Мајк Џејмс са 20 поена.

Црвена звезда Меридианбет: Смарт, Лазаревић 7, Ханга 5, Митровић 18, Лазић 2, Тоби, Боломбој 12, Недовић 2, Гедраитис 13, Гилеспи 5, Јаго 16.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама