Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Важна победа црвено-белих у Задру – 81:74

Кошаркаши Црвене звезде у склопу седмог кола АБА лиге савладали су Задар са 81:74.

Црвено-бели су после ове победе на учинку од шест тријумфа и једном поразу, док је Задар на скору од три победе и четири пораза.

У препуној дворани у Задру тренер црвено белих Јанис Сферопулос једино није уводио у игру Огњена Кузмића.

Видљиво је било да је у овом изузетно тешком мини циклусу од 4 утакмице у само 6 дана желео да распореди минутажу, а на крају се чак 10 играча уписало у листу стрелаца.

Најефикаснији код црвено-белих био је у недељу увече одлични Рокас Гиедраитис са 19 поена (11 у првој четвртини). Јаго Дос Сантос је све поене дао ван линије 6,75 (4/6).

Пратио их је Мајк Тоби који је уз осам поена ухватио седам скокова и имао три блокаде.

У екипи Задра се очекивано издвојио Лука Божић са дабл-даблом од 18 поена и 10 скокова.

Врло тешко гостовање које је имало увертиру која није имала везе са спортом, и бацила велику љагу на ову утакмицу (укључујући и неколико увредљивих и провокативних транспарената током утакмице).

Након изједначеног првог полувремена (43-45), кошаркаши Црвене звезде Меридианбет су убацили у вишу брзину у трећој деоници и испоставило се тада решили утакмицу. Изградили су огромну предност од 16 поена, која је нарасла на максималних плус 19 након тројке Јага, а онда рутински привели утакмицу крају без обзира на неколико изгубљених лопти у самом финишу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ: Лазаревић 3, Теодосић 6 (5ас), Давидовац 7, Митровић 8 (3ск), Нејпир 5, Тоби 8 (7ск), Боломбој 7 (4ск), Илић, Недовић 6 (6ас), Гедраитис 19 (4ск), Кузмић, Јаго 12 (4ас, 3ск)

Важна победа за наш тим који се вечерас враћа из Задра у Београд а већ сутра има тренинг пред утакмицу Евролиге са Фенербахчеом која је на програму у уторак од 20.45 у Београдској Арени.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама