Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda ispred Barselone, Sitija, Pariza i Napolija

Sa prosečno upućena 7.5 šuteva u okvir gola po meču, Crvena zvezda spada među ubojitije u Evropi. Od početka sezone, crveno-beli šutirali su na gol rivala 45 puta, a u 20 navrata bili su precizni.

Da najviše šansi stvaraju po meču mogu se pohvaliti Fajenord (9.8), Bajer Leverkuen (9.3) i Brajton (9.2). U interval sa osam pokušaja po meču svrstali su se Ludogorec (8.7), Ajaks (8.3), Ferencvaroš (8.2), Real Madrid, Ren i atinski AEK koji po meču šutiraju prosečno osam puta na gol protivnika.

U opsegu sa sedam pokšaja našli su se Bajern, PSV i kiparski šampion Aris iz Limasola koji imaju prosečno 7.7 pokušaja. Sa 7.6 pokušaja poziciornira se češki vicešampion Slavija. Ravni Crvenoj zvezdi sa 7.5 udaraca jesu Štutgart, bečki Rapid, Seltik, Benfika i Pafos.

Tako je Crvena zvezda, prema podacima Centra za sportske studije, iza sebe ostavila aktuelne šampione najačih evropskih liga – Barselonu (6.8), Mančester Siti (6.5), Pariz Sen Žermen (5) i Napoli (5.7). Što se tiče rivala iz grupne faze Lige šampione, sem Građana, Zvezda je raspucanija i od Lajpciga (6) i Jang Bojsa (5.2).

Značajno bolji su crveno-beli i od regionalnih rivala Dinamo Zagreba (5.6) i Hajduka iz Splita (5.5).

Međutim, kada je u pitanju odnos broja osvojenih bodova i odigranih utakmica, mrlju na ime Crvene zvezde stavlja poraz od Voždovca. Stropocentni učinak imaju Mančester siti,  Leverkuzen, Bajern, Real Madrid, PSV, AZ Alkmar, Tvente, Aris Limasol, Pafos, Panatinaikos, Olimpijakos.

Igrači Baraka Bahara bili su najubedljiviji na premijeri protiv Vojvodine kada su gosta ispratili kući sa pet golova u mreži. Zatim je usledila stagnacija, pa degresija. U naredna dva susreta postignuta su po četiri gola kada su rivali bili Napredak i Mladost. Tri pogotka postignuta su u pobedi protiv Spartaka, a dva u susretima sa Voždovcem i Novim Pazarom.

Stopa realizacija kreiranih šansi iznosi 44.4%. Nepogrešivi su bili Zvezdini fudbaleri protiv Kruševljana kada su iz četiri šuta u okvir gola postigli isto toliko golova. Pak, u neočekivanom porazu od Voždovca realizacija je bila slaba. Crveno-beli su čak 23 puta šutirali ka golu rivala, devet lopti išlo je ka golmanu Katiću, a tek dve su završile u njegovoj mreži.

Najbolji strelac našeg tima u ovom momentu je Žan-Filip Kraso sa pet postignutih golova. Tri golova postigao je Bukari, dva Kanga, a po jedan gol na kontu imaju Dragović, Lučić, Mijailović, Olajinka, Mijatović, Mitrović i Rodić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama