Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда испред Барселоне, Ситија, Париза и Наполија

Са просечно упућена 7.5 шутева у оквир гола по мечу, Црвена звезда спада међу убојитије у Европи. Од почетка сезоне, црвено-бели шутирали су на гол ривала 45 пута, а у 20 наврата били су прецизни.

Да највише шанси стварају по мечу могу се похвалити Фајенорд (9.8), Бајер Леверкуен (9.3) и Брајтон (9.2). У интервал са осам покушаја по мечу сврстали су се Лудогорец (8.7), Ајакс (8.3), Ференцварош (8.2), Реал Мадрид, Рен и атински АЕК који по мечу шутирају просечно осам пута на гол противника.

У опсегу са седам покшаја нашли су се Бајерн, ПСВ и кипарски шампион Арис из Лимасола који имају просечно 7.7 покушаја. Са 7.6 покушаја позициорнира се чешки вицешампион Славија. Равни Црвеној звезди са 7.5 удараца јесу Штутгарт, бечки Рапид, Селтик, Бенфика и Пафос.

Тако је Црвена звезда, према подацима Центра за спортске студије, иза себе оставила актуелне шампионе најачих европских лига – Барселону (6.8), Манчестер Сити (6.5), Париз Сен Жермен (5) и Наполи (5.7). Што се тиче ривала из групне фазе Лиге шампионе, сем Грађана, Звезда је распуцанија и од Лајпцига (6) и Јанг Бојса (5.2).

Значајно бољи су црвено-бели и од регионалних ривала Динамо Загреба (5.6) и Хајдука из Сплита (5.5).

Међутим, када је у питању однос броја освојених бодова и одиграних утакмица, мрљу на име Црвене звезде ставља пораз од Вождовца. Стропоцентни учинак имају Манчестер сити,  Леверкузен, Бајерн, Реал Мадрид, ПСВ, АЗ Алкмар, Твенте, Арис Лимасол, Пафос, Панатинаикос, Олимпијакос.

Играчи Барака Бахара били су најубедљивији на премијери против Војводине када су госта испратили кући са пет голова у мрежи. Затим је уследила стагнација, па дегресија. У наредна два сусрета постигнута су по четири гола када су ривали били Напредак и Младост. Три поготка постигнута су у победи против Спартака, а два у сусретима са Вождовцем и Новим Пазаром.

Стопа реализација креираних шанси износи 44.4%. Непогрешиви су били Звездини фудбалери против Крушевљана када су из четири шута у оквир гола постигли исто толико голова. Пак, у неочекиваном поразу од Вождовца реализација је била слаба. Црвено-бели су чак 23 пута шутирали ка голу ривала, девет лопти ишло је ка голману Катићу, а тек две су завршиле у његовој мрежи.

Најбољи стрелац нашег тима у овом моменту је Жан-Филип Красо са пет постигнутих голова. Три голова постигао је Букари, два Канга, а по један гол на конту имају Драговић, Лучић, Мијаиловић, Олајинка, Мијатовић, Митровић и Родић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама