Fudbal Fudbal/Vesti

Katai najbolji golgeter Zvezde u sezoni 22/23

Sa ukupno 19 datih golova, računajući sva takmičenja, Aleksandar Katai se izdvojio kao najefikasniji fudbaler Crvene zvezde u sezoni 2022/23.

 

Crveno-beli su prikazali dominaciju u protekloj sezoni kada je u pitanju broj postignutih pogodaka. Naši prvotimci su postigli neverovatnih 126 golova računajući susrete u Superligi Srbije, nacionalnom kupu, grupnoj fazi Lige Evrope i kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle 28. maja i proslave 34. šampionske titule čak petorica fudbalera su mogla da se pohvale dabl-dabl učinkom u vidu dvostrukog broja golova i asistencija, a to je činjenica koja svedoči o tome koliko smo bili efikasni u sezoni iza nas.
 
Ipak na vrhu liste strelaca u Ljutice Bogdana se izdvojio Aleksandar Katai, koji je postigao 19 golova te mu sleduje nagrada “Bora Kostić” drugu godinu zaredom. Miljenik navijača je odigrao 50 utakmica računajući nastupe na tri fronta i u vremenskom intervalu od 11 meseci, koliko je trajala sezona 22/23, uspeo da obori mnoge klupske i lične rekorde. 
 
Otvorio je sezonu 10. jula 2022. godine prvim golom za Zvezdu u ubedljivoj pobedi protiv niškog Radničkog na Marakani. Dalje je zbirno u nacionalnom prvenstvu pogađao po tri puta na duelima protiv Radnika i Mladosti GAT. U dva navrata je zatresao mrežu Čukaričkog i Spartaka, dok je po jednom matirao golmane Kolubare, Radničkog 1923, Mladosti iz Lučana, Vojvodine, Voždovca i Novog Pazara. Međutim, sa cifrom od 17 golova nije uspeo da osvoji epitet prvog strelca nacionalnog prvenstva, ali uz to vešti dribler iz Srbobrana je zabeležio devet proigravanja za pogodak kada je reč o šampionatu naše države.
 
Ostaće značajan datum za Aleksandra Kataija 5. april, jer je na taj dan desetka crveno-belih postigla 100. i 101. gol u dresu Crvene zvezde. Time je postao je tek deveti fudbaler našeg kluba kojem je to pošlo za nogom. Posle tog meča nekadašnjem igraču Vojvodine, Olimpijakosa, Deportivo Alavesa, Čikaga nedostaje tek devet pogodaka da prestigne legendarnog Rajka Mitića.
 
Zvezdin Magiko je pravio razliku na mečevima Lige Evrope, gde je postigao dva gola. Učestvovao je u ubedljivoj pobedi našeg kluba nad Ferencvarošem u vidu sjajnog pogotka sa preko 20 metara, dok je gol Zvezdinog čarobnjaka u kopačkama na susretu protiv Trabzonspora uvršten na listu top 10 najlepših u Ligi Evrope. 
 
Time je Katai zaokružio lični bilans efikasnosti, ali uz to zabeležio još tri asistencije. Po jednu protiv Pjunika i Makabija u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, a jednu u Kupu Srbije na gostovanju Mačvi. 
 
Katai sa učinkom od 19 golova i 12 asistencija ponovo ima odličnu sezonu iza sebe, te je opravdao sva očekivanja koja su pred njega postavljena. Nema dileme da Katai ima magiju u nogama što je dokazao u takmičarskoj godini iza nas.
 
Iza Aleksandra Kataija na listi strelaca Crvene zvezde su Aleksandar Pešić i Gelor Kanga sa 16 golova, dok je jedan manje postigao Osman Bukari.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama