Фудбал Фудбал/Вести

Катаи најбољи голгетер Звезде у сезони 22/23

Са укупно 19 датих голова, рачунајући сва такмичења, Александар Катаи се издвојио као најефикаснији фудбалер Црвене звезде у сезони 2022/23.

 

Црвено-бели су приказали доминацију у протеклој сезони када је у питању број постигнутих погодака. Наши првотимци су постигли невероватних 126 голова рачунајући сусрете у Суперлиги Србије, националном купу, групној фази Лиге Европе и квалификацијама за Лигу шампиона. После 28. маја и прославе 34. шампионске титуле чак петорица фудбалера су могла да се похвале дабл-дабл учинком у виду двоструког броја голова и асистенција, а то је чињеница која сведочи о томе колико смо били ефикасни у сезони иза нас.
 
Ипак на врху листе стрелаца у Љутице Богдана се издвојио Александар Катаи, који је постигао 19 голова те му следује награда “Бора Костић” другу годину заредом. Миљеник навијача је одиграо 50 утакмица рачунајући наступе на три фронта и у временском интервалу од 11 месеци, колико је трајала сезона 22/23, успео да обори многе клупске и личне рекорде. 
 
Отворио је сезону 10. јула 2022. године првим голом за Звезду у убедљивој победи против нишког Радничког на Маракани. Даље је збирно у националном првенству погађао по три пута на дуелима против Радника и Младости ГАТ. У два наврата је затресао мрежу Чукаричког и Спартака, док је по једном матирао голмане Колубаре, Радничког 1923, Младости из Лучана, Војводине, Вождовца и Новог Пазара. Међутим, са цифром од 17 голова није успео да освоји епитет првог стрелца националног првенства, али уз то вешти дриблер из Србобрана је забележио девет проигравања за погодак када је реч о шампионату наше државе.
 
Остаће значајан датум за Александра Катаија 5. април, јер је на тај дан десетка црвено-белих постигла 100. и 101. гол у дресу Црвене звезде. Тиме је постао је тек девети фудбалер нашег клуба којем је то пошло за ногом. После тог меча некадашњем играчу Војводине, Олимпијакоса, Депортиво Алавеса, Чикага недостаје тек девет погодака да престигне легендарног Рајка Митића.
 
Звездин Магико је правио разлику на мечевима Лиге Европе, где је постигао два гола. Учествовао је у убедљивој победи нашег клуба над Ференцварошем у виду сјајног поготка са преко 20 метара, док је гол Звездиног чаробњака у копачкама на сусрету против Трабзонспора уврштен на листу топ 10 најлепших у Лиги Европе. 
 
Тиме је Катаи заокружио лични биланс ефикасности, али уз то забележио још три асистенције. По једну против Пјуника и Макабија у оквиру квалификација за Лигу шампиона, а једну у Купу Србије на гостовању Мачви. 
 
Катаи са учинком од 19 голова и 12 асистенција поново има одличну сезону иза себе, те је оправдао сва очекивања која су пред њега постављена. Нема дилеме да Катаи има магију у ногама што је доказао у такмичарској години иза нас.
 
Иза Александра Катаија на листи стрелаца Црвене звезде су Александар Пешић и Гелор Канга са 16 голова, док је један мање постигао Осман Букари.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама