Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Раднички 1923 – Црвена звезда 1:1 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали против Радничког у Крагујевцу резултатом 1:1 у оквиру шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Једини погодак у нашем тиму дело је Мирка Иванића који је додавање Кингса Кангве на маестралан начин претворио у гол, али су убрзо домаћи изједначили, те је дошло до поделе бодова. 

 

Раднички 1923 – Црвена звезда 1:1 (0:0)
 
Стадион: “Чика Дача”.
 
Судија: Никола Ђорђевић.
 
Стрелци: Зорић у 86. минуту за Раднички 1923, Иванић у 84. минуту за Црвену звезду. 
 
Жути картони: Максимовић, Срнић, Пецељ (Раднички 1923), Кангва (Црвена звезда). 
 
Раднички 1923: Лековић, Пецељ, Ивановић (од 46. Поњевић), Митровић, Миличић, Зорић (од 90. У. Видовић), М. Видовић, Видосављевић (од 28. Срнић), Чоловић, Јовановић (од 46. Евандро), Милуновић (од 73. Максимовић).
 
Резерве: Раичевић, Младеновић, Евандро, Максимовић, лић, Милојевић, Поњевић, Срнић, Томовић, У. Видовић, Ђурић.
 
Црвена звезда: Васиљевић, Лековић (од 46. Л. Николић), Милуновић, Спајић (од 66. Ераковић), Родић (од 66. Азаров), Мијаиловић, Кангва, Катаи, Мијатовић (од 78. Иванић), Митровић (од 46. Митуљикић), Ракоњац.
 
Резерве: Борјан, Виго, Л. Николић, Ераковић, Азаров, Крстичић, Иванић, Митуљикић, Пруцев, Букари.
 
Већ у првом минуту је Звезда могла да дође до предности када је Катаи шутирао преко гола, а наставили су пулени Милојевића да прете и након тога, те је Спајић после корнера умало матирао Лековића. Ипак, прва конкретнија прилика виђена је тек у 17. минуту када се Ракоњац заградио поред Митровића и шутирао у ближи угао, а Лековић послао лопту у корнер, после чега је и Катаи гађао главом преко гола.
 
Претила је Звезда, константно се трудила да пробије бедем, па је и Родић након доброг утрчавања у 31. минуту прописно намучио Лековића, али безуспешно. Наставио је Ракоњац да прети ривалу, најопаснији је био када су центаршутеви у питању, а умало је искористио проигравање Мијатовића у 39. минуту када је главом желео да матира Лековића, али је голман домаћих поново био на висини задатка. У смирај првог дела игре је гађао и Катаи, али се на одмор отишло без голова. 
 
Мењао је Милојевић већ на полувремену па су ушли Николић и Митуљикић уместо Лековића и Митровића. Колосалну шансу имао је Катаи у 57. минуту када му је центрирао Кангва, а он надскочио чувара и прописно намучио Лековића. Покушали су домаћи да узврате, али шансе Видовића и Зорића из 63. минута нису промениле резултат. Другачије је деловао и леви део одбране када је Милојевић на терен послао Ераковића и Азарова уместо Спајића и Родића. 
 
Нашао се Азаров у прилици у 76. минуту када је Лековић у паду успео да одбрани, и још једном сачува свој тим. Ништа другачије није било ни три минута касније када се Ракоњац нашао у изгледној прилици, али се поново истакао Лековић, али је онда Милојевић на терен увео Иванића уместо Мијатовића, те је везиста из Бачког Јарка још једном потврдио класу. Играо се 84. минут када је извео корнер кратко до Кангве, он му вратио пас, а Мирко Иванић “отворио” стопало и мајсторски погодио рашље Лековићевог гола. Када се чинило да ћемо освојити сва три бода, Зорић је донео изједначење домаћима у 86. минуту, после чега је било доста, и жара и борбе на терену, али се резултат није променио. 
Скочи на траку са алаткама