Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnički 1923 – Crvena zvezda 1:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali protiv Radničkog u Kragujevcu rezultatom 1:1 u okviru šestog kola plej-ofa Superlige Srbije. Jedini pogodak u našem timu delo je Mirka Ivanića koji je dodavanje Kingsa Kangve na maestralan način pretvorio u gol, ali su ubrzo domaći izjednačili, te je došlo do podele bodova. 

 

Radnički 1923 – Crvena zvezda 1:1 (0:0)
 
Stadion: “Čika Dača”.
 
Sudija: Nikola Đorđević.
 
Strelci: Zorić u 86. minutu za Radnički 1923, Ivanić u 84. minutu za Crvenu zvezdu. 
 
Žuti kartoni: Maksimović, Srnić, Pecelj (Radnički 1923), Kangva (Crvena zvezda). 
 
Radnički 1923: Leković, Pecelj, Ivanović (od 46. Ponjević), Mitrović, Miličić, Zorić (od 90. U. Vidović), M. Vidović, Vidosavljević (od 28. Srnić), Čolović, Jovanović (od 46. Evandro), Milunović (od 73. Maksimović).
 
Rezerve: Raičević, Mladenović, Evandro, Maksimović, lić, Milojević, Ponjević, Srnić, Tomović, U. Vidović, Đurić.
 
Crvena zvezda: Vasiljević, Leković (od 46. L. Nikolić), Milunović, Spajić (od 66. Eraković), Rodić (od 66. Azarov), Mijailović, Kangva, Katai, Mijatović (od 78. Ivanić), Mitrović (od 46. Mituljikić), Rakonjac.
 
Rezerve: Borjan, Vigo, L. Nikolić, Eraković, Azarov, Krstičić, Ivanić, Mituljikić, Prucev, Bukari.
 
Već u prvom minutu je Zvezda mogla da dođe do prednosti kada je Katai šutirao preko gola, a nastavili su puleni Milojevića da prete i nakon toga, te je Spajić posle kornera umalo matirao Lekovića. Ipak, prva konkretnija prilika viđena je tek u 17. minutu kada se Rakonjac zagradio pored Mitrovića i šutirao u bliži ugao, a Leković poslao loptu u korner, posle čega je i Katai gađao glavom preko gola.
 
Pretila je Zvezda, konstantno se trudila da probije bedem, pa je i Rodić nakon dobrog utrčavanja u 31. minutu propisno namučio Lekovića, ali bezuspešno. Nastavio je Rakonjac da preti rivalu, najopasniji je bio kada su centaršutevi u pitanju, a umalo je iskoristio proigravanje Mijatovića u 39. minutu kada je glavom želeo da matira Lekovića, ali je golman domaćih ponovo bio na visini zadatka. U smiraj prvog dela igre je gađao i Katai, ali se na odmor otišlo bez golova. 
 
Menjao je Milojević već na poluvremenu pa su ušli Nikolić i Mituljikić umesto Lekovića i Mitrovića. Kolosalnu šansu imao je Katai u 57. minutu kada mu je centrirao Kangva, a on nadskočio čuvara i propisno namučio Lekovića. Pokušali su domaći da uzvrate, ali šanse Vidovića i Zorića iz 63. minuta nisu promenile rezultat. Drugačije je delovao i levi deo odbrane kada je Milojević na teren poslao Erakovića i Azarova umesto Spajića i Rodića. 
 
Našao se Azarov u prilici u 76. minutu kada je Leković u padu uspeo da odbrani, i još jednom sačuva svoj tim. Ništa drugačije nije bilo ni tri minuta kasnije kada se Rakonjac našao u izglednoj prilici, ali se ponovo istakao Leković, ali je onda Milojević na teren uveo Ivanića umesto Mijatovića, te je vezista iz Bačkog Jarka još jednom potvrdio klasu. Igrao se 84. minut kada je izveo korner kratko do Kangve, on mu vratio pas, a Mirko Ivanić “otvorio” stopalo i majstorski pogodio rašlje Lekovićevog gola. Kada se činilo da ćemo osvojiti sva tri boda, Zorić je doneo izjednačenje domaćima u 86. minutu, posle čega je bilo dosta, i žara i borbe na terenu, ali se rezultat nije promenio. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama