Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Чукарички 4:0 (2:0)

Наставља Црвена звезда да тријумфује редом, упркос томе што је титула и математички обезбеђена, а сада смо савладали Чукарички у оквиру трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије са 4:0. Питање победника, на идентичан начин – ударцима главом, су решили Кингс Кангва и Марко Ракоњац, док су се у улози асистената нашли бекови – Лазар Николић и Иракли Азаров, да би прецизни били још Стефан Митровић, али и Урош Спајић, који је на најбољи могући начин показао да је повреда прошлост. 

Црвена звезда – Чукарички 4:0 (2:0)
 
Стадион: “Рајко Митић”. 
 
Гледалаца: 7.294.
 
Судија: Андрија Стојановић. 
 
Стрелци: Кангва у 6, Ракоњац у 19, Митровић у 79. и Спајић у 90. минуту. 
 
Жути картон: Азаров (Црвена звезда).
 
Црвена звезда: Борјан, Л. Николић, Милуновић (од 46. Лековић), Ераковић (од 74. Спајић), Азаров, Мијаиловић, Кангва (од 71. Срнић), Иванић, Букари (од 66. Митуљикић), Митровић, Ракоњац (од 71. Пруцев).
 
Резерве: Васиљевић, Гобељић, Лековић, Спајић, Родић, Срнић, Канга, Катаи, Митуљикић, Пруцев, Ракоњац. 
 
Чукарички: Белић, Роган (од 71. Колони), Дрезгић, Гајић, Серафимовић, Сисоко, Ковач (од 17. Миладиновић), Ивановић, Овусу (од 71. Томовић), Аџић (од 59. Лучић), Бадамоси (од 71. Спасојевић). 
 
Резерве: Драговић, Колони, Ковачевић, Ричард, Стојановић, Томовић, Миладиновић, Лучић, Аганспахић, Спасојевић. 
 
Упркос томе што је Милојевић, услед згуснутог распореда, јер нас већ у среду чека куп утакмица, изротирао састав, па су се на клупи нашли стандардни – Канга и Катаи, а ван протокола Драговић и Пешић, брзо је Звезда дошла до предности. Играо се шести минут када је Николић прошао по десној страни и центрирао за Кингса Кангву, а он из дотрчавања, некарактеристично главом, закуцао лопту у ближи угао. Настављала је Звезда да прети по левој страни, дриблао је Митровић, а изгледну шансу осим младог репрезентативца Србије имао је и Иванић у 11. минуту, премда се Белић истакао одбраном. 
 
Показао је Букари, седам минута касније, да је Звезда опасна и по десном боку, па је сјајно надмудрио Дрезгића, те наменио лопту за Ракоњца, коју је у последњем трентку пресекао Гајић. Звезда је у 19. минуту стигла до новог поготка, егзекутор је био Марко Ракоњац, а поново је бек одрадио велики део посла, овог пута Азаров. Прошао је Грузин по левом боку, сјајно центрирао на “другу” стативу где је сам стајао црногорски нападач, а он се “поклонио” и савладао Белића. 
 
У два наврата је Иванић могао до голова, али је Гајић оба пута стигао да га изблокира, иако је Звезда деловало поприлично полетно на терену и као да у сваком тренутку може до гола. Добри су били гости у блоку, па се истакао и Дрезгић у 28. минуту када је Ракоњац шутирао са десетак метара, али у штопера Чукаричког. Темпо је опао до краја првог полувремена, а Иванић је у 45. минуту гађао тик поред стативе, и поново Белића ставио на муке.
 
Мењао је Милојевић на полувремену, па је уместо Милуновића, који се после скоро два месеца након повреде поново нашао на терену, шансу добио млади Лековић. Иванић је и у 49. минуту могао да се упише у стрелце после центаршута Букарија, када је неометан на левој страни гађао поред гола. Имали су гости зицер у 54. минуту када је Ивановић изашао испред Борјана и гађао поред њега, а талентовани Лековић на гол линији успео да интервенише и херојски спаси Звезду. Затресао је Ракоњац пречку у 63. минуту када је показао да има “топ” у нози и са 25 метара желео да савлада Белића, те умало то и учинио. 
 
Настављао је Милојевић са променама, па су шансу добили Срнић и Пруцев, али и Спајић, који је, данас, заиграо по први пут након повратка у Звезду, што значи да је повреда за нашег штопера прошлост. Могао је и Митровић да се упише у стрелце у 78. минуту када му је Иванић, након низа дриблинга, само одложио лопту, а брзоноги офанзивац гађао тик преко гола. Ипак, минут касније, и Стефан Митровић се уписао у стрелце. Поново је Звезда деловала по левој страни, а Пруцев упутио снажну лопту у петерац Чукаричког, где су несигурни били дефанзивци гостију, што је Митровић искористио, погодио Белићев гол, али није то било све. Тачку на меч, поставио је Урош Спајић у 90. минуту, и на најбољи могући начин прославио повратак у Звезду. После корнера, прихватио је лопту на пеналу, и из окрета, у паду, погодио само рашље Белићевог гола. 
 
Извор: СДЦЗ, званични сајт
 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама