Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Čukarički 4:0 (2:0)

Nastavlja Crvena zvezda da trijumfuje redom, uprkos tome što je titula i matematički obezbeđena, a sada smo savladali Čukarički u okviru trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije sa 4:0. Pitanje pobednika, na identičan način – udarcima glavom, su rešili Kings Kangva i Marko Rakonjac, dok su se u ulozi asistenata našli bekovi – Lazar Nikolić i Irakli Azarov, da bi precizni bili još Stefan Mitrović, ali i Uroš Spajić, koji je na najbolji mogući način pokazao da je povreda prošlost. 

Crvena zvezda – Čukarički 4:0 (2:0)
 
Stadion: “Rajko Mitić”. 
 
Gledalaca: 7.294.
 
Sudija: Andrija Stojanović. 
 
Strelci: Kangva u 6, Rakonjac u 19, Mitrović u 79. i Spajić u 90. minutu. 
 
Žuti karton: Azarov (Crvena zvezda).
 
Crvena zvezda: Borjan, L. Nikolić, Milunović (od 46. Leković), Eraković (od 74. Spajić), Azarov, Mijailović, Kangva (od 71. Srnić), Ivanić, Bukari (od 66. Mituljikić), Mitrović, Rakonjac (od 71. Prucev).
 
Rezerve: Vasiljević, Gobeljić, Leković, Spajić, Rodić, Srnić, Kanga, Katai, Mituljikić, Prucev, Rakonjac. 
 
Čukarički: Belić, Rogan (od 71. Koloni), Drezgić, Gajić, Serafimović, Sisoko, Kovač (od 17. Miladinović), Ivanović, Ovusu (od 71. Tomović), Adžić (od 59. Lučić), Badamosi (od 71. Spasojević). 
 
Rezerve: Dragović, Koloni, Kovačević, Ričard, Stojanović, Tomović, Miladinović, Lučić, Aganspahić, Spasojević. 
 
Uprkos tome što je Milojević, usled zgusnutog rasporeda, jer nas već u sredu čeka kup utakmica, izrotirao sastav, pa su se na klupi našli standardni – Kanga i Katai, a van protokola Dragović i Pešić, brzo je Zvezda došla do prednosti. Igrao se šesti minut kada je Nikolić prošao po desnoj strani i centrirao za Kingsa Kangvu, a on iz dotrčavanja, nekarakteristično glavom, zakucao loptu u bliži ugao. Nastavljala je Zvezda da preti po levoj strani, driblao je Mitrović, a izglednu šansu osim mladog reprezentativca Srbije imao je i Ivanić u 11. minutu, premda se Belić istakao odbranom. 
 
Pokazao je Bukari, sedam minuta kasnije, da je Zvezda opasna i po desnom boku, pa je sjajno nadmudrio Drezgića, te namenio loptu za Rakonjca, koju je u poslednjem trentku presekao Gajić. Zvezda je u 19. minutu stigla do novog pogotka, egzekutor je bio Marko Rakonjac, a ponovo je bek odradio veliki deo posla, ovog puta Azarov. Prošao je Gruzin po levom boku, sjajno centrirao na “drugu” stativu gde je sam stajao crnogorski napadač, a on se “poklonio” i savladao Belića. 
 
U dva navrata je Ivanić mogao do golova, ali je Gajić oba puta stigao da ga izblokira, iako je Zvezda delovalo poprilično poletno na terenu i kao da u svakom trenutku može do gola. Dobri su bili gosti u bloku, pa se istakao i Drezgić u 28. minutu kada je Rakonjac šutirao sa desetak metara, ali u štopera Čukaričkog. Tempo je opao do kraja prvog poluvremena, a Ivanić je u 45. minutu gađao tik pored stative, i ponovo Belića stavio na muke.
 
Menjao je Milojević na poluvremenu, pa je umesto Milunovića, koji se posle skoro dva meseca nakon povrede ponovo našao na terenu, šansu dobio mladi Leković. Ivanić je i u 49. minutu mogao da se upiše u strelce posle centaršuta Bukarija, kada je neometan na levoj strani gađao pored gola. Imali su gosti zicer u 54. minutu kada je Ivanović izašao ispred Borjana i gađao pored njega, a talentovani Leković na gol liniji uspeo da interveniše i herojski spasi Zvezdu. Zatresao je Rakonjac prečku u 63. minutu kada je pokazao da ima “top” u nozi i sa 25 metara želeo da savlada Belića, te umalo to i učinio. 
 
Nastavljao je Milojević sa promenama, pa su šansu dobili Srnić i Prucev, ali i Spajić, koji je, danas, zaigrao po prvi put nakon povratka u Zvezdu, što znači da je povreda za našeg štopera prošlost. Mogao je i Mitrović da se upiše u strelce u 78. minutu kada mu je Ivanić, nakon niza driblinga, samo odložio loptu, a brzonogi ofanzivac gađao tik preko gola. Ipak, minut kasnije, i Stefan Mitrović se upisao u strelce. Ponovo je Zvezda delovala po levoj strani, a Prucev uputio snažnu loptu u peterac Čukaričkog, gde su nesigurni bili defanzivci gostiju, što je Mitrović iskoristio, pogodio Belićev gol, ali nije to bilo sve. Tačku na meč, postavio je Uroš Spajić u 90. minutu, i na najbolji mogući način proslavio povratak u Zvezdu. Posle kornera, prihvatio je loptu na penalu, i iz okreta, u padu, pogodio samo rašlje Belićevog gola. 
 
Izvor: SDCZ, zvanični sajt
 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama