Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН! Црвена звезда – ТСЦ 4:1 (1:1)

Црвена звезда је освојила шампионску титулу, укупно 34, а шесту у низу и то чак шест кола пре краја Суперлиге Србије. Изабраници Милоша Милојевића су се крунисали трофејем, на најлепши могући начин – победом од 4:1. Пребрз је за ривала био троструки стрелац Осман Букари, док се у улози “пакера” са два додавања нашао Александар Пешић, с тим да је коначан резултат “пројектилом” поставио Гелор Канга, док је биланс асистенција поправио и Алекс Виго.

Црвена звезда – ТСЦ 4:1 (1:1)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 17.741. 
 
Судија: Срђан Јовановић. 
 
Стрелци: Букари у 45, 61. и 75. и Канга у 68. минуту за Црвену звезду, а Ђаковац у 20. минуту (из једанаестерца) за ТСЦ. 
 
Жути картони: Кангва (Црвена звезда), Кувељић (ТСЦ). 
 
Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Драговић, Азаров, Мијаиловић (од 57. Кангва), Канга, Иванић (од 78. Пруцев), Букари (од 78. Митуљикић), Катаи (од 72. Митровић), Пешић (од 72. Ракоњац). 
 
Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Гобељић, Родић, Срнић, Крстичић, Кангва, Митуљикић, Пруцев, Митровић, Ракоњац. 
 
ТСЦ: В. Илић, Цветковић (од 85. Крстић), Ћалушић (од 63. Цветиновић), Антонић, Петровић, Стојић, Кувељић (од 63. Милосављевић), Ђаковац, Л. Илић (од 85. Крпић), Јовановић, Вукић (од 74. Мирчевски). 
 
Резерве: Филиповић, Јоргић, Чолић, Цветиновић, Фусеини, Крпић, Крстић, Милосављевић, Мирчевски, Станојев. 
 
Желела је Звезда да ударцима са дистанце сломи отпор ривала, који је у складу са позицијом на табели, дошао на Маракану да се надиграва. Нису се либили фудбалери ТСЦ-а да изађу високо, па је у једном наврату и Борјан морао да истрчи правовремено и испуца лопту тик испред брзоногог Јовановића, док су у редовима нашег тима покушавали Канга, Пешић и Мијаиловић. Затресла се статива гостију у 17. минуту када се Катаи прво заградио, а затим и надмудрио Стојића, те са ивице казненог простора, умало матирао Илића. Правовремено је голман ТСЦ-а истрчао, минут касније, када је Иванић оштро набацио за Пешића, а за секунду бржи од нападача из Ниша, био је Илић.
 
Ипак, гости су дошли до предности у 20. минуту преко Ђаковца који је био прецизан са беле тачке, након што је Борјан фаулирао Јовановића. Имали су гости среће у 22. минуту када је Стојић закачио лопту главом и надмудрио чувара мреже свог тима, али је пречка била савезник ТСЦ-а. Затресла се пречка и четири минута касније када је Мијаиловић умало постигао “гол сезоне”. Наиме, борбени везиста је са више од 25 метара, отворио стопало и гађао само рашље, Илић је био савладан, али је пречка поново спречила поравнање. Био је савладан Илић и у 32. минуту када је Катаи послао лопту поред њега, а са гол линије интервенисао Стојић. И кад се чинило да ће гости са голом предности отићи на одмор, након што су ударци Азарова и Канге завршили поред гола, на сцену је ступио Осман Букари. Покушао је Иванић да га упосли, Ћалушић је качио лопту, а Букари, искоса, са десне стране, из све снаге шутирао у ближи угао и матирао Илића у 45. минуту.
 
Погодио је Пешић мрежу у 52. минуту, али се нашао у офсајду, међутим, наставили су црвено-бели у истом маниру и константно атаковали ка голу ривала. Тражио је Милојевић још већу офанзиву, па је на терен послао Кангву уместо Мијаиловића. Брзо је Звезда наплатила иницијативу, а играо се 62. минут када је поново Осман Букари био пребрз за ривале, премда је велики посао одрадио Пешић који је на средини терена одузео лопту Кувељићу, а онда додавањем у дубину, “спојио” са голом офанзивца из Гане. Запретио је и Кангва, минут касније, ударцем са дистанце који је завршио поред стативе.
 
Поново се Пешић нашао у улози Звездиног “архитекте” и наместио нови гол, а играо се 68. минут. Заградио се на ивици казненог простора и оставио лопту за Гелора Кангу, а он послао “пројектил” у мрежу Илића за потпуно славље на Маракани. Милојевић је потом шансу указао млађима, те су на терен изашли Митровић и Ракоњац уместо Катаија и Пешића. Гости за Букарија једноставно нису имали решења, те је брзоноги Гањанин уписао хет-трик у 75. минуту када му је Виго послао додавање са десног бока по земљи, а он, из прве, савладао Илића. Подмладио је Милојевић екипу још више, те на терен послао Пруцева и Митуљикића уместо Иванића и Букарија. 
 
Мирно је Звезда привела меч крају и са убедљивих 4:1 потврдила најубедљивију титулу у историји српског фудбала, те обезбедила пласман у групну фазу Лиге шампиона!
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт
 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама