Блог Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

За анале – Црвена звезда први познати учесник Лиге шампиона 2023/24.

Победом против ТСЦ-а, Црвена звезда се октилила 34. титулом националног шампиона и изборила директни пласман у групну фазу Лиге шампиона у наредној сезони.

Тако је Звезда постала први познати учесник групне фазе Лиге шампиона 2023/24. а на имена преосталих 31 учесника сачекаћемо још неко време. Најпре до окончања актелне сезоне у Лиги шампиона и Лиги Европе и националних шампионата најјачих европских лига, а затим и квалификација које следе на лето.

Од 32 учесника, директан пласман оствариће 26 екипа, а преостала шест места резервисана су за победнике квалификационих турнира. Квалификације се одвијају у две паралелне стазе. Из једне, која окупља само шампионе, карту за Лигу шампиона добиће четири тима, а још два места резервисана су за клбове најјачих лига који долазе из нешампионске стазе.

Према тренутним пројекцијама, Црвена звезда се налази у последњем, четвртом, шеширу пред жребање,  али је врло реално да у зависности од осталих резултата заврши у трећем шеширу и условно гледано добије слабије ривале. Расплет ће бити познат у догледно време.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама