Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

ZVEZDA JE ŠAMPION! Crvena zvezda – TSC 4:1 (1:1)

Crvena zvezda je osvojila šampionsku titulu, ukupno 34, a šestu u nizu i to čak šest kola pre kraja Superlige Srbije. Izabranici Miloša Milojevića su se krunisali trofejem, na najlepši mogući način – pobedom od 4:1. Prebrz je za rivala bio trostruki strelac Osman Bukari, dok se u ulozi “pakera” sa dva dodavanja našao Aleksandar Pešić, s tim da je konačan rezultat “projektilom” postavio Gelor Kanga, dok je bilans asistencija popravio i Aleks Vigo.

Crvena zvezda – TSC 4:1 (1:1)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 17.741. 
 
Sudija: Srđan Jovanović. 
 
Strelci: Bukari u 45, 61. i 75. i Kanga u 68. minutu za Crvenu zvezdu, a Đakovac u 20. minutu (iz jedanaesterca) za TSC. 
 
Žuti kartoni: Kangva (Crvena zvezda), Kuveljić (TSC). 
 
Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, Mijailović (od 57. Kangva), Kanga, Ivanić (od 78. Prucev), Bukari (od 78. Mituljikić), Katai (od 72. Mitrović), Pešić (od 72. Rakonjac). 
 
Rezerve: Vasiljević, L. Nikolić, Gobeljić, Rodić, Srnić, Krstičić, Kangva, Mituljikić, Prucev, Mitrović, Rakonjac. 
 
TSC: V. Ilić, Cvetković (od 85. Krstić), Ćalušić (od 63. Cvetinović), Antonić, Petrović, Stojić, Kuveljić (od 63. Milosavljević), Đakovac, L. Ilić (od 85. Krpić), Jovanović, Vukić (od 74. Mirčevski). 
 
Rezerve: Filipović, Jorgić, Čolić, Cvetinović, Fuseini, Krpić, Krstić, Milosavljević, Mirčevski, Stanojev. 
 
Želela je Zvezda da udarcima sa distance slomi otpor rivala, koji je u skladu sa pozicijom na tabeli, došao na Marakanu da se nadigrava. Nisu se libili fudbaleri TSC-a da izađu visoko, pa je u jednom navratu i Borjan morao da istrči pravovremeno i ispuca loptu tik ispred brzonogog Jovanovića, dok su u redovima našeg tima pokušavali Kanga, Pešić i Mijailović. Zatresla se stativa gostiju u 17. minutu kada se Katai prvo zagradio, a zatim i nadmudrio Stojića, te sa ivice kaznenog prostora, umalo matirao Ilića. Pravovremeno je golman TSC-a istrčao, minut kasnije, kada je Ivanić oštro nabacio za Pešića, a za sekundu brži od napadača iz Niša, bio je Ilić.
 
Ipak, gosti su došli do prednosti u 20. minutu preko Đakovca koji je bio precizan sa bele tačke, nakon što je Borjan faulirao Jovanovića. Imali su gosti sreće u 22. minutu kada je Stojić zakačio loptu glavom i nadmudrio čuvara mreže svog tima, ali je prečka bila saveznik TSC-a. Zatresla se prečka i četiri minuta kasnije kada je Mijailović umalo postigao “gol sezone”. Naime, borbeni vezista je sa više od 25 metara, otvorio stopalo i gađao samo rašlje, Ilić je bio savladan, ali je prečka ponovo sprečila poravnanje. Bio je savladan Ilić i u 32. minutu kada je Katai poslao loptu pored njega, a sa gol linije intervenisao Stojić. I kad se činilo da će gosti sa golom prednosti otići na odmor, nakon što su udarci Azarova i Kange završili pored gola, na scenu je stupio Osman Bukari. Pokušao je Ivanić da ga uposli, Ćalušić je kačio loptu, a Bukari, iskosa, sa desne strane, iz sve snage šutirao u bliži ugao i matirao Ilića u 45. minutu.
 
Pogodio je Pešić mrežu u 52. minutu, ali se našao u ofsajdu, međutim, nastavili su crveno-beli u istom maniru i konstantno atakovali ka golu rivala. Tražio je Milojević još veću ofanzivu, pa je na teren poslao Kangvu umesto Mijailovića. Brzo je Zvezda naplatila inicijativu, a igrao se 62. minut kada je ponovo Osman Bukari bio prebrz za rivale, premda je veliki posao odradio Pešić koji je na sredini terena oduzeo loptu Kuveljiću, a onda dodavanjem u dubinu, “spojio” sa golom ofanzivca iz Gane. Zapretio je i Kangva, minut kasnije, udarcem sa distance koji je završio pored stative.
 
Ponovo se Pešić našao u ulozi Zvezdinog “arhitekte” i namestio novi gol, a igrao se 68. minut. Zagradio se na ivici kaznenog prostora i ostavio loptu za Gelora Kangu, a on poslao “projektil” u mrežu Ilića za potpuno slavlje na Marakani. Milojević je potom šansu ukazao mlađima, te su na teren izašli Mitrović i Rakonjac umesto Kataija i Pešića. Gosti za Bukarija jednostavno nisu imali rešenja, te je brzonogi Ganjanin upisao het-trik u 75. minutu kada mu je Vigo poslao dodavanje sa desnog boka po zemlji, a on, iz prve, savladao Ilića. Podmladio je Milojević ekipu još više, te na teren poslao Pruceva i Mituljikića umesto Ivanića i Bukarija. 
 
Mirno je Zvezda privela meč kraju i sa ubedljivih 4:1 potvrdila najubedljiviju titulu u istoriji srpskog fudbala, te obezbedila plasman u grupnu fazu Lige šampiona!
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt
 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama