Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица ЦЗБГ

Руси најављују нову утакмицу Звезде и Зенита у јуну

Према подацима из Русије, Зенит из Санкт Петербурга разматра да још једном угости Црвену звезду и то јуна месеца.

Зенит ће последњи званични меч руске премијер лиге у сезони 2022/23. одиграти 3. јуна на свом терену против Торч Вороњежа. Међутим, овај сусрет можда неће бити једини на Гаспром арени. Како се сазнало, разматра се опција организовања домаће утакмице са нашим клубом.

Оно што можда може да кочи је чињеница да наш клуб актуелну сезону завршава нешто раније, а будући да нову креће извесно из групне фазе Лиге шампиона, јасно је да ће припремни период отпочети касније него иначе.

Свакако, и раније је било најављивано да ће Звезда и Зенит наставити традицију пријатељских утакмица. Не би било изненађујуће да то ипак буде августа, јер би руски шампион био добар спаринг партнер пред обавезе у Лиги шампиона. Остаје да видимо да ли би у том случају нашу екипу уигравао нови тренер најављен у лику Барака Бахара или би дошло до неког преокрета.

Прошле календарске године, Зенит и Црвена звезда су одиграли две пријатељске такмице под називом Битка шампиона. Прва је одиграна у Сочију на стадиону Фишт летос, а друга за време мундијалске паузе на Гаспром арени када је нашем клубу приређен срдачан дочек.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама