Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Стандардна два лица у два полувремена и склизавање на друго место

Наставили су се уобичајени проблеми Црвене звезде у поразу на гостовању Партизану (92-81) којим су црвено-бели спали на другу позицију у регионалном такмичењу.

Као и обично, Звезда је улазила у утакмицу на квалитетан начин, са доста фокуса и стрпљивости, али је у наставку уследио пад и нови преокрет који је резултовао поразом. И поред предности која је достизала +20 (26-46), екипа Душка Ивановића није могла да исконтролише дешавања у трећој деоници дозволивши противнику да стигне на заостатак од једног поседа пред одлучујући период.

Сјајно је Звезда ушла у дерби и после четири везана поена Бентила (5-10) надограђивала предност преко прецизног Кампаца са линије слободних бацања (6-17). Већ после првих десет минута двоцифрен је био Аргентинац, двоцифрена је била и предност Звезде (13-24), захваљујући доминацији у скоку, пре свега офанзивном јер су седам била на конту Звезде.

Кад је Добрић погодио 2+1 разлика је била +15 (15-30), а после две фантастичне тројке Кампаца уз звук сирене у високом углу, из два различита угла, разлика је досегла до максималних +20 (24:44). Екипа Партизана до поена је долазила реализацијом Матијаса Лесора са линије пенала. У завршници првог полувремена уследио је мали пад у игри црвено-белих од момента када је Филип Петрушев промашио два слободна бацања, па је домаћин серијом 6-0 успео да спусти на 34-48 пред друго полувреме.

Током треће деонице, Лука Вилдоса уз кош и фаул донео је предност нашем тиму од +16 (38-54). После дуго времена, успео је Партизан да смањи на једноцифрену разлику (51-58) и то након тројке Пантера и 2+1 ситуације за Лесора после поена из транзиције. Четири везана поена Луке Митровића вратила су Звезду на фину предност (52-62), али је уследила техничка досуђена клупи Звезде због негодовања поводом суђења фаула на Лесору. Уз реализацију, домаћи су се опет приближили, да би важну тројку постигао Лука Вилдоса далекометним поготком од таблу (58-66). Ипак је Вилдоса лоше организовао последњи напад у трећем кварталу, пошто му је Мадар украо лопту и погодио тројку за 63-68 пред последњи период.

Рано је у четвртој четвртини Звезда остала без Кампаца пошто је судија одлучио да свира прекршај над Лесором. Одмах потом домаћи су одиграли акцију за Ледеја који је тројком донео прво вођство свом тиму после дуго времена (68-66). Наставила се лоша игра Звезде на обе стране паркета. У нападу није било решења, а одбрана је пуцала и сувише лако. Мадар је пронашао Смаилагића самог у рекету за лаке поене, а онда је уследила изгубљена лопта Марковића после које је из контре у продору погодио Егзум за прво двоцифрено вођство Партизана (76-66). Пала је скроз Звезда што се видело у немоћи у неким једноставним ситуацијама као када је после дефанзивног скока Петрушева лопту из његових руку избио Мадар за Лесорове лагане поене (87-75). На крају је било 92-81.

Најефикаснији на мечу са 27 поена био је Лесор који је на линију слободних бацања стао чак 21 пута за вече. Ипак, Партизанова петица није се прославила ни поред важне партије јер је по завршетку меча вандалски насрнуо на Филипа Петрушева. У редовима Звезде, најефикаснији је био Кампацо са 21 поена, а сви су дошли у првом полувремену, што довољно говори шта је недостајало у наставку.

Скочи на траку са алаткама