Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Талична спона Звездиног рођендана и Александра Катаија

Јучерашњим наступом против Новог Пазара, Александар Катаи био је актер и на петој рођендандској прослави Црвене звезде. Звездин магико се уписао у стрелце чак на четири од ових пет мечева, а могао је да буде стрелац и на првој утакмици кад му је гол “украо” Џошуа Паркер.

Пет наступа, четири утакмице на којима је био стрелац збирно шест голова уз три асистенције; то је учинак Александра Катаија у утакмицама где се обележавао Звездин рођендан.

Прва од тих утакмица била је против Војводине 2015. године. И то је једина утакмица на којој се Катаи није усписао, а могао је. У шестом минуту сјајно је Михаило Ристић протурио лопту напред међу доста фудбалера гостију, из другог плана се придодао Катаи обишавши Вању Милинковић-Савића на голу Војводине, а кад је требало да смести лопту у небрањену мрежу славу му је украо Џошуа Паркер завршивши туђи посао, за Катаијеву неверицу. Ипак, на том мечу уписао је још једну асистенцију када је спремио акцију за првенац Луке Јовића у црвено-белом дресу.

Наредне године Катаи је почео са невероватним низом голова у овим свечарским мечевима. Била је 2016. година када се на Маракани славио 71. рођендан клуба, а Звездино крило је погодило уз невероватну симболику. Играо се 71. минут када је Катаи погодио на 71. рођендану, а то је био 71. гол по реду у шампионату екипе Миодрага Божовића у дотадашњем току сезоне.

После авантуре у иностранству, Катаи је опет постао део Црвене звезде под вођством Дејана Станковића. У 2021. години, у мечу са Чукаричким опет је на прослави погодио Катаи, овог пута са беле тачке пошто је голман тима са Бановог Брда оборио Бена. Следеће, 2022. године на прослави 77. рођендана црвено-бели су били убедљиви против Новог Пазара (5:0), а хет-трик убележио је Катаи, додавши и лепу асистенцију за ефектан гол Мирка Иванића.

Јучерашњи ривал је такође био Нови Пазар, а Катаи је мајсторским лобом у 77. минуту био стрелац и на 78. рођендану Звезде, наставивши тако талични низ.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама