Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Talična spona Zvezdinog rođendana i Aleksandra Kataija

Jučerašnjim nastupom protiv Novog Pazara, Aleksandar Katai bio je akter i na petoj rođendandskoj proslavi Crvene zvezde. Zvezdin magiko se upisao u strelce čak na četiri od ovih pet mečeva, a mogao je da bude strelac i na prvoj utakmici kad mu je gol “ukrao” Džošua Parker.

Pet nastupa, četiri utakmice na kojima je bio strelac zbirno šest golova uz tri asistencije; to je učinak Aleksandra Kataija u utakmicama gde se obeležavao Zvezdin rođendan.

Prva od tih utakmica bila je protiv Vojvodine 2015. godine. I to je jedina utakmica na kojoj se Katai nije uspisao, a mogao je. U šestom minutu sjajno je Mihailo Ristić proturio loptu napred među dosta fudbalera gostiju, iz drugog plana se pridodao Katai obišavši Vanju Milinković-Savića na golu Vojvodine, a kad je trebalo da smesti loptu u nebranjenu mrežu slavu mu je ukrao Džošua Parker završivši tuđi posao, za Kataijevu nevericu. Ipak, na tom meču upisao je još jednu asistenciju kada je spremio akciju za prvenac Luke Jovića u crveno-belom dresu.

Naredne godine Katai je počeo sa neverovatnim nizom golova u ovim svečarskim mečevima. Bila je 2016. godina kada se na Marakani slavio 71. rođendan kluba, a Zvezdino krilo je pogodilo uz neverovatnu simboliku. Igrao se 71. minut kada je Katai pogodio na 71. rođendanu, a to je bio 71. gol po redu u šampionatu ekipe Miodraga Božovića u dotadašnjem toku sezone.

Posle avanture u inostranstvu, Katai je opet postao deo Crvene zvezde pod vođstvom Dejana Stankovića. U 2021. godini, u meču sa Čukaričkim opet je na proslavi pogodio Katai, ovog puta sa bele tačke pošto je golman tima sa Banovog Brda oborio Bena. Sledeće, 2022. godine na proslavi 77. rođendana crveno-beli su bili ubedljivi protiv Novog Pazara (5:0), a het-trik ubeležio je Katai, dodavši i lepu asistenciju za efektan gol Mirka Ivanića.

Jučerašnji rival je takođe bio Novi Pazar, a Katai je majstorskim lobom u 77. minutu bio strelac i na 78. rođendanu Zvezde, nastavivši tako talični niz.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama