Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli nadomak još jednog preokreta

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od Jadrana u Splitu, drugog dana četvrtof turnira Regionalne lige – 11:12 (4:2, 2:5, 1:3, 4:2).

Veoma blizu novog preokreta bili su Aleksandar Filipović i njegova ekipa. Zvezda je povela 4:2, Jadran preokrenuo, a zatim u poslednjoj četvrtini crveno-beli serijom stigli do 11:11. Butić je blokirao udarac Tankosića, Bukić iskoristio igrača više i doneo pobedu Jadranu 49 sekundi pre kraja meča. Imao je Marko Radović priliku da donese bod Crvenoj zvezdi, ali je Marcelić odbranio i spasio svoju ekipu.

Zvezda je odlično započela utakmicu, iako su nominalni gosti poveli preko Marinić Kragića. Basara je izjednačio, Vukićević sa dva gola doneo prednost, a Vuk Milojević iskoristio igrača više i pogodio za 4:1. Do kraja četvrtine Burić je smanjio na 4:2.

Preiskusna i komoletna ekipa Jadrana je u drugoj četvrtini preokrenula rezultat. Praktično je ekipa Jadrana miks nekadašnjih reprezentativaca i sadašnjih koji su upravo u Splitu protekle godine osvojili Evropsko prvenstvo. Naš tim se suprotstavio aktuelnom vicešampionu regiona i učesniku Lige šampiona bez Dušana Markovića i Gavrila Subotića.

Butić, Marinić Kragić drugim golom, zatim Bukić donose Jadranu prvo vođstvo (4:5) i do kraja poluvremena se igralo gol za gol. Vasić iz peterca i Banićević su pogađali za Crvenu zvezdu, a Bukić još dva puta za Jadran za 6:7. Tri gola je Bukić dao sa igračem više, Splićani su imali 80% uspešnosti (8/10).

U nastavku, Jadran je produžio seriju između dve četvrtine (4:0) i brzo došao do 6:10 golovima Duževića, Šetke i Burića. Relja Danković je smanjio na 7:10 sa pet metara pred poslednjih osam minuta.

Pogodio je Zović na 7:11, a zatim je usledila serija serija našeg tima za izjednačenje. Zvezdin blickrig u četiri minuta – dva gola Gajića, Vukićević i Tankosić za 11:11. Usledio je opisani finiš meča. Zvezda nije uspela da pronađe put do mreže Marcelića, a ponovo je igrača više posle isključenja Banićevića iskoristio Bukić za pobedu svog tima.

Tri gola Vukićevića, dva Gajića, u strelce su se upisali Tankosić, Danković, Vasić, Banićević, Basara i Milojević.

Poslednji meč u ovosezonskom izdanju Regionalne lige Crvena zvezda igra sutra od 11:15 protiv Solarisa.

CRVENA ZVEZDA – JADRAN 11:12 (4:2, 2:5, 1:3, 4:2)
Split, bazen: SC “Poljud”. Sudije: Lazar Anđelić i Vlaho Radičević (Srbija). Isključenja: Crvena zvezda 12, Jadran 10. Peterci: Crvena zvezda 2(2).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić 2, Danković 1(1), Gavrilović, Vasić 1(1), Banićević 1, Basara 1, Vukićević 3, Seman, Milojević 1, Radović, Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović

JADRAN: Marcelić, Burić 2, Marinić Kragić 2, Čaganja, Butić 1, Pejković, Bukić 4, Tomasović, Delić, Dobud, Šetka 1, Dužević 1, Anić, Zović 1. Trener: Jure Marelja

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama