Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели надомак још једног преокрета

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од Јадрана у Сплиту, другог дана четвртоф турнира Регионалне лиге – 11:12 (4:2, 2:5, 1:3, 4:2).

Веома близу новог преокрета били су Александар Филиповић и његова екипа. Звезда је повела 4:2, Јадран преокренуо, а затим у последњој четвртини црвено-бели серијом стигли до 11:11. Бутић је блокирао ударац Танкосића, Букић искористио играча више и донео победу Јадрану 49 секунди пре краја меча. Имао је Марко Радовић прилику да донесе бод Црвеној звезди, али је Марцелић одбранио и спасио своју екипу.

Звезда је одлично започела утакмицу, иако су номинални гости повели преко Маринић Крагића. Басара је изједначио, Вукићевић са два гола донео предност, а Вук Милојевић искористио играча више и погодио за 4:1. До краја четвртине Бурић је смањио на 4:2.

Преискусна и комолетна екипа Јадрана је у другој четвртини преокренула резултат. Практично је екипа Јадрана микс некадашњих репрезентативаца и садашњих који су управо у Сплиту протекле године освојили Европско првенство. Наш тим се супротставио актуелном вицешампиону региона и учеснику Лиге шампиона без Душана Марковића и Гаврила Суботића.

Бутић, Маринић Крагић другим голом, затим Букић доносе Јадрану прво вођство (4:5) и до краја полувремена се играло гол за гол. Васић из петерца и Банићевић су погађали за Црвену звезду, а Букић још два пута за Јадран за 6:7. Три гола је Букић дао са играчем више, Сплићани су имали 80% успешности (8/10).

У наставку, Јадран је продужио серију између две четвртине (4:0) и брзо дошао до 6:10 головима Дужевића, Шетке и Бурића. Реља Данковић је смањио на 7:10 са пет метара пред последњих осам минута.

Погодио је Зовић на 7:11, а затим је уследила серија серија нашег тима за изједначење. Звездин блицкриг у четири минута – два гола Гајића, Вукићевић и Танкосић за 11:11. Уследио је описани финиш меча. Звезда није успела да пронађе пут до мреже Марцелића, а поново је играча више после искључења Банићевића искористио Букић за победу свог тима.

Три гола Вукићевића, два Гајића, у стрелце су се уписали Танкосић, Данковић, Васић, Банићевић, Басара и Милојевић.

Последњи меч у овосезонском издању Регионалне лиге Црвена звезда игра сутра од 11:15 против Солариса.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАДРАН 11:12 (4:2, 2:5, 1:3, 4:2)
Сплит, базен: СЦ “Пољуд”. Судије: Лазар Анђелић и Влахо Радичевић (Србија). Искључења: Црвена звезда 12, Јадран 10. Петерци: Црвена звезда 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић 2, Данковић 1(1), Гавриловић, Васић 1(1), Банићевић 1, Басара 1, Вукићевић 3, Семан, Милојевић 1, Радовић, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

ЈАДРАН: Марцелић, Бурић 2, Маринић Крагић 2, Чагања, Бутић 1, Пејковић, Букић 4, Томасовић, Делић, Добуд, Шетка 1, Дужевић 1, Анић, Зовић 1. Тренер: Јуре Мареља

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама