Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezdin novi preokret za pobedu u derbiju!

Vaterpolisti Crvene zvezde slavili su u “večitom derbiju” na Banjici posle novog, velikog preokreta – 11:10 (2:4, 3:2, 5:2, 2:1) i preuzeli treću poziciju od rivala.

Imali su crno-beli 4:2, zatim 7:3, identično kao i Novi Beograd u finalu Kupa Srbije, ali su uspeli crveno-beli da i pored dva promašena peterca, nekoliko intervencija ruskog golmana Kostrova i lišeni pomoći prvo Gavrila Subotića, već u prvom poluvremenu, zatim i Dušana Vasića, dođu do preokreta i pobede.

Zvezda je povela golovima Marka Radovića, a “večiti rival” serijom 4:0 došao do prednosti. Pogađao je Trtović dva puta, zatim Bodiroga i Lovre na samom isteku vremena za 4:2.

U drugom periodu, Gavril Subotić je dobio i treće isključenje, Trtović je na startu četvrtine postigao i treći pogodak i kompletirao seriju između dve četvrtine svog tima na 5:0, da bi posle 8 minuta posta Vasić bio strelac za Crvenu zvezdu. Jevgenij Kostrov je tada odbranio prvi peterac, Smiljević je iskoristio kazneni udarac na drugoj strani, precizan je bio i Lovre za 7:3. Vasić drugim golom donosi 7:4 za poluvreme.

Veliku prednost su imali domaći pred nastavak, ali to nije uplašilo Zvezdine momke. Mnoge preokrete su crveno-beli kreirali u proteklom periodu i dodali još jedan na tu listu. Vladimir Mišović je spustio rampu, Basara postiže prvi, Gajić drugi i Vasić treći pogodak, i svoj treći na meču i treći u seriji za 7:7 već na sredini trećeg kvartala. Giga i Mušikić prekidaju Zvezdinu seriju i donose novo vođstvo timu Miloša Korolije (9:7), Basara ne koristi peterac, ali se ubrzo ispravio, a zatim se i Vukićević upisuje u strelce za 9:9 pred poslednjih 10 minuta.

Radović donosi prvo vođstvo posle prve četvrtine, Gladović ponovo izjednačuje i sledi pet minuta rovovske borbe. Veliki posao su uradili Lukas Seman i Miloš Vukićević, Zvezda u odbrani sprečila uplivavanja Miloša Lovrea, a Mišović briljirao. Uspeo je i dva puta da preseče dodavanja protivnika. Pet minuta pre kraja Dušan Vasić je dobio crveni karton, isključenje sa pravom zamene, Zvezda je utakmicu završila sa 13 isključenja u odnosu na 8 rivala. Ostalo je dva minuta do kraja kada je Dušan Marković iskoristio nepažnju čuvara i zatresao mrežu Kostrova za veliku i bitnu pobedu. Giga je pogodio prečku, Mišović jednom intervenisao, jednom presekao napad, Zvezda sačuvala loptu do kraja i slavila.

Po tri gola su postigli Marko Radović i Dušan Vasić, Ivan Basara dva, Rodoljub Gajić, Dušan Marković i Miloš Vukićević po jedan.

Crvena zvezda je pretekla rivala na trećoj poziciji sa 10 bodova, poziciji koja vodi u plej-of i donosi mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U narednom kolu Zvezda gostuje u Valjevu, ekipi Valisa.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 10:11 (4:2, 3:2, 2:5, 1:2)
Beograd, bazen: Banjica. Sudije: Putniković i Raković, Igrač više: Partizan 8 (3), Crvena zvezda 13 (6). Dva igrača više: Partizan 1 (1), Crvena zvezda 1 (1). Petrci: Partizan 1 (1), Crvena zvezda 2 (0).

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić, Miloš 2, Mušikić 2, Gak, Gladović 1, Trtović 2, Dimitrijević, Božović, Smiljević 1(1), Giga 1, Paparić, Bulajić, Bodiroga 1. Trener: Miloš Korolija

CRVENA ZVEZDAMišović, Tankosić, Gajić 1, Marković 1, Subotić, Vasić 3, Banićević, Basara 2, Vukićević 1, Seman, Milojević, Radović 3, Ivanović, Danković. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama