Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звездин “стампедо” у трећој четвртини и сјајни Кампацо за победу у Скопљу!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет убедљиво су као гости савладали МЗТ резултатом 80:57, у оквиру 14. кола АБА лиге.

У препуној дворани “Јане Сандански” (у којој је више од половине гледалаца било у црвено-белом) бриљирао је Факундо Кампацо који је меч завршио са 23 поена (3/8 за два, 5/9 за три), девет асистенција, седам скокова, две украдене и изгубљене лопте.

Управо је Аргентинац након прилично изједначеног полувремена, повео „стампедо“ црвено-белих у коме је наш тим стигао брзо до двоцифрене предности, а онда завршио четвртину са убедљивих 27:8!

Хала Јане Сандански: МЗТ – Црвена звезда Меридианбет 57:80
(15:17, 18:19, 8:27, 16:17)

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: “Задовољан сам победом и врло сам задовољан другим полувременом. У првом полувремену нисмо играли како Звезда треба да игра. Нарочито нисмо имали агресивност у одбрани, тако да смо допустили неке лагане кошеве. Све у свему, са другим полувременом током којег смо играли добру одбрану, имали смо лаке кошеве, задовољан сам”, кратко је рекао тренер црвено-белих на конференцији за медије.

Српски и регионални шампион тако је дошао до 12. победе у регионалном првенству, док је македонски тим остао на скору 2-12.

Осим сјајног Кампаца који је још једном показао класу, Филип Петрушев је додао 13 поена и пет скокова, Лука Митровић девет поена и шест ухваћених лопти, а Огњен Добрић осам поена.

Код МЗТ-а најефикаснији је био Дастин Вер са 16 поена и пет асистенција, Војдан Стојановски је убацио 13, док су Мајкл Кефи и Страхиња Мићовић постигли по девет поена.

Црвено-бели се враћају за Београд након тродневног пута, а већ у понедељак очекује их тренинг и припреме за први од два меча дуплог кола против Реала изм Мадрида (уторак 19 часова хала Александар Николић).

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама