Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Петрушев носио Звезду до победе у Валенсији

Победом у Валенсији (77-75) у 17. колу Евролиге, тачно на половини прве фазе такмичења, Црвена звезда има позитиван скор (9-8) и налази се у зони плеј-офа.

Црвена звезда осакаћена бројним изостанцима  пошто је још увек без Факунда Кампаца, који је и даље талац Евролигине казне, уз повређене Вилдосе, Хасана Мартина и Николе Ивановића, показала је своје зубе у Шпанији савладавши Валенсију са 77-75.

Гледала се изједначена борба у Фонтети пошто ниједан тим није достигао двоцифрену предност, а после резултатске клацкалице у првој четвртини Звезда је преузела благо вођство које није испуштала до краја. Домаћини су успели да поведу једном са пола коша разлике и највише што су успели да ураде до краја јесу изједначења и пролонгирање драме која се завршила Звездиним тријумфом.

На крилима Филипа Петрушева (10 поена) наша екипа је водила на крају прве четвртине (24-19) у којој се играла квалитетна одбрана. Петрушев је радио велики посао на оба краја терена, па је после једне блокаде био први у контри када је на асистенцију Бентила закуцао за 18-15.

Друга четвртина почела је у добром ритму пошто је Немања Недовић убацио прву тројку за црвено-беле на мечу, а затим је уследио и одговр Харпера истом мером. У овом кварталу прве минуте у Евролиги уписао је Далибор Илић, који је офанзивним скоком и поенима донео предност Звезди 30-26.

Узастопним тројкама Џона Холанда дошло је до 41-34 за Црвену звезду, а онда су изабраници Душка Ивановића отишли ​​у свлачионицу са предношћу од 47-42 захваљујући кошу Илића.

Иако је трећа деоница почела тројкама Добрића и Лазаревића, игра црвено-белих била је растрзана и брзоплета у нападу. Машили су зицере Петрушев, Митровић, Недовић, али су имали срећу да су недоречени били и домаћи када је Бојан Дубљевић исто тако машио немогуће. Наш тим имао је прилику за последњи напад и подебљање предности, али је Недовић решавао шутем са девет метара који није прошао па је резултат пред одлучујући период био 61-58 у корист Звезде.

Уз бољу контролу скока у четвртој четвртини, црвено-бели су водили са +9 када је незаустављиви Петрушев пентирао за 72-63 на 2:53 до краја, али је Валенсија узвратила серијом од 5-0 и стигла на 68-72 уз полагање Криса Џонса.

Клемен Препелич је фаулиран при покушају тројке и смањио на 71-72 са линије. Ивановић је позвао тајм-аут, а Вебов фаул над Недовићем је упутио Звездиног бека на линију где је погодио за 74-71 на 24,3 пре краја. Црвена звезда није фаулирала, а Џонс је протутњао и смањио на 73-74. Валенсија је одмах фаулирала Петрушева који је погодио оба бацања, стигавши до 11/11 са линије пенала на мечу и повисивши на 76-73 на 10,8 секуди пре краја.

Џонс је преузео одговорност на себе и индивидуалном акцијом пролонгирао драму на 75-76. Лопта је стигла у руке Недовића на нешто више од пет секунди до краја, који је фаулиран и био половичан са линије слободних бацања. Харпер је узео последњи шут, али је промашио и Звезда је побегла са победом из Шпаније.

Најефикаснији у редовима нашег тима био је Петрушев са 25 поена, а једини двоцифрени био је још Немања Недовић са 19 поена. У наредној недељи на програму је дупло коло Евролиге када у Београд стижу Реал Мадрид и Монако.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама