Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Obilić – Crvena zvezda Grundfos 25:31 (13:18)

U poslednjem, 13.kolu kolu jesenjeg dela ARKUS lige rukometaši Crvene zvezde Grundfos savladali su na Banjici Obilić 31:25 (18:13).

Ovog puta utakmica je bila lišena neizvesnosti u odnosu na susret u polufinalu Kupa Beograda pre nešto više od dve nedelje.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast legende Crvene zvezde, srpskog, evropskog i svetskog fudbala, Siniše Mihajlovića. Počivaj u miru, Miha.

Crveno-beli su na startu napravili razliku (2:5, 10.minut), Obilić uspevao da dođe na gol minus, ali ne i da izjednači. Najzaslužniji za to bio je Dimitrije Jelić, fenomenalan na golu Crvene zvezde. U serijama su izabranici Ratka Đurkovića dolazili do golova, Nenad Mandić je postavio 13:18 za poluvreme.

U nastavku, Zvezda je brzo stigla do +9, serijom 4:0, (13:22, 36.minut). Tokom jeseni su Zvezdini rukometaši imali problem da sačuvaju visoko vođstvo, ali ne i ovog puta. I opet je najzaslužniji bio Jelić. Tri od četiri sedmerca je odbranio u drugom poluvremenu, sakupio 22 odbrane, zicer i sedmerac u trenucima kada je Obilić došao na minus od pet golova. Tada je novom serijom Crvena zvezda potvrdila trijumf, a sa nekoliko efektnih golova i završila utakmicu za konačnih 25:31.

Jelić je blistao i bio igrač utakmice, a pratili su ga saigrači, Mirko Đurović sa 10 golova, Ramzi Majdub je postigao 5, po tri Uroš Simić, Uroš Kolundžić i Branko Kankaraš.

Sledi pauza do 4.februara 2023. godine, koju će Crvena zvezda dočekati na petom mestu, sa dva boda manje od “večitog rivala” i mesta koje vodi u plej-of.

OBILIĆ – CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS 25:31 (13:18)
Beograd, hala: USC „Voždovac“. Gledalaca: 250. Sudije: Miloš Jevtić i Đorđe Jevtić (Lazarevac). Isključenja: Obilić 10, Crvena zvezda 14 minuta. Sedmerci: Obilić 7(3), Crvena zvezda 7(5).

OBILIĆ: Radović, Bukvić 5, Topalović, Mladenović, Gojković, Jestrović 1, Jovanović 4(3), Antelj, Milutinović, Mandić 4(1), Turudić, Antić 5, Mitrović 2, Šaponjić 3, Ćirić, Sladić 1Trener: Marko Pavlović

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 10(5), Horvat 2, Simić 3, Nenadić 2, Majdub 5, Kolundžić 3, Radovanović, Gemaljević, Majes, Jelić, Matičić, Knežević 1, Perić, Bujišić 2, Šljukić, Kankaraš 3. Trener: Ratko Đurković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt
 
Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama