Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Обилић – Црвена звезда Грундфос 25:31 (13:18)

У последњем, 13.колу колу јесењег дела АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су на Бањици Обилић 31:25 (18:13).

Овог пута утакмица је била лишена неизвесности у односу на сусрет у полуфиналу Купа Београда пре нешто више од две недеље.

Утакмица је почела минутом ћутања у част легенде Црвене звезде, српског, европског и светског фудбала, Синише Михајловића. Почивај у миру, Миха.

Црвено-бели су на старту направили разлику (2:5, 10.минут), Обилић успевао да дође на гол минус, али не и да изједначи. Најзаслужнији за то био је Димитрије Јелић, феноменалан на голу Црвене звезде. У серијама су изабраници Ратка Ђурковића долазили до голова, Ненад Мандић је поставио 13:18 за полувреме.

У наставку, Звезда је брзо стигла до +9, серијом 4:0, (13:22, 36.минут). Током јесени су Звездини рукометаши имали проблем да сачувају високо вођство, али не и овог пута. И опет је најзаслужнији био Јелић. Три од четири седмерца је одбранио у другом полувремену, сакупио 22 одбране, зицер и седмерац у тренуцима када је Обилић дошао на минус од пет голова. Тада је новом серијом Црвена звезда потврдила тријумф, а са неколико ефектних голова и завршила утакмицу за коначних 25:31.

Јелић је блистао и био играч утакмице, а пратили су га саиграчи, Мирко Ђуровић са 10 голова, Рамзи Мајдуб је постигао 5, по три Урош Симић, Урош Колунџић и Бранко Канкараш.

Следи пауза до 4.фебруара 2023. године, коју ће Црвена звезда дочекати на петом месту, са два бода мање од “вечитог ривала” и места које води у плеј-оф.

ОБИЛИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 25:31 (13:18)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 250. Судије: Милош Јевтић и Ђорђе Јевтић (Лазаревац). Искључења: Обилић 10, Црвена звезда 14 минута. Седмерци: Обилић 7(3), Црвена звезда 7(5).

ОБИЛИЋ: Радовић, Буквић 5, Топаловић, Младеновић, Гојковић, Јестровић 1, Јовановић 4(3), Антељ, Милутиновић, Мандић 4(1), Турудић, Антић 5, Митровић 2, Шапоњић 3, Ћирић, Сладић 1Тренер: Марко Павловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 10(5), Хорват 2, Симић 3, Ненадић 2, Мајдуб 5, Колунџић 3, Радовановић, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић, Кнежевић 1, Перић, Бујишић 2, Шљукић, Канкараш 3. Тренер: Ратко Ђурковић

Извор: СДЦЗ, званични сајт
 
Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама