Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Црвена зевзда славила у дербију против Партизана

У дербију кола одбојкаши Црвене звезде победили су у гостима Партизан са 3:2. Повели су црвено-бели одбојкаши са 1:0 у сетовима, али су други и трећи припали домаћину

Ипак, нису се предавали изабраници Игора Жакића. Када је било најпотребније одиграли су одлично и добили четврти сет. У старту су направили предност одбојкаши Црвене звезде и нису је испуштали из руку. Много више неизвесности виђено је у петом сету.

Црвена звезда је брзо повела са 4:0, а онда и са 9:3, али је Партизан успео да веже три поена и стигне до 7:9. Грешили су црвено-бели у финишу меча, што су искористили домаћи играчи да смање предност. Ипак, Пепић је прекинуо низ Партизана и повећа предност на 10:7. Бјелица је са друге стране успео да се реваншира, а онда и Мрдак блоком донесе девети поен за Партизан. Батак је ас сервисом изједначио резултат на 10:10.

Морао је да реагује Ратко Павличевић, па је узео тајм-аут.

Играо се поен за поен све до 13:13, а онда су ас сервисом Лазара Мариновића, црвено-бели повели, да би последњи поен на мечу и победу донео Пепић одличним нападом.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Стефан Скакић са 14 поена, док су га пратили Александар Околић са 12, Алекса Поломац и Милан Пепић са 11.

У следећем колу Црвена звезда игра против Карађорђа.

Партизан – Црвена звезда 2:3 (20:25, 25:19, 25:17, 16:25, 13:15)

Хала: Мастер у Земуну. Гледалаца: 250. Судија: Дарко Савић и Александра Баланџић.

ПАРТИЗАН: Мандић, Даниел 14, Батак 4, Мрдак 24, Тадић 15, Јанковић 6, Ђурђевић, Цветковић, Допуђ, Капур (либеро), Бјелица 9.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 12, Кљајић, Станковић 7, Јовић (либеро), Пепић 11, Мариновић 10, Николић 6, Караско 2, Скакић 14, Поломац 11.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама