Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crvena zevzda slavila u derbiju protiv Partizana

U derbiju kola odbojkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Partizan sa 3:2. Poveli su crveno-beli odbojkaši sa 1:0 u setovima, ali su drugi i treći pripali domaćinu

Ipak, nisu se predavali izabranici Igora Žakića. Kada je bilo najpotrebnije odigrali su odlično i dobili četvrti set. U startu su napravili prednost odbojkaši Crvene zvezde i nisu je ispuštali iz ruku. Mnogo više neizvesnosti viđeno je u petom setu.

Crvena zvezda je brzo povela sa 4:0, a onda i sa 9:3, ali je Partizan uspeo da veže tri poena i stigne do 7:9. Grešili su crveno-beli u finišu meča, što su iskoristili domaći igrači da smanje prednost. Ipak, Pepić je prekinuo niz Partizana i poveća prednost na 10:7. Bjelica je sa druge strane uspeo da se revanšira, a onda i Mrdak blokom donese deveti poen za Partizan. Batak je as servisom izjednačio rezultat na 10:10.

Morao je da reaguje Ratko Pavličević, pa je uzeo tajm-aut.

Igrao se poen za poen sve do 13:13, a onda su as servisom Lazara Marinovića, crveno-beli poveli, da bi poslednji poen na meču i pobedu doneo Pepić odličnim napadom.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Stefan Skakić sa 14 poena, dok su ga pratili Aleksandar Okolić sa 12, Aleksa Polomac i Milan Pepić sa 11.

U sledećem kolu Crvena zvezda igra protiv Karađorđa.

Partizan – Crvena zvezda 2:3 (20:25, 25:19, 25:17, 16:25, 13:15)

Hala: Master u Zemunu. Gledalaca: 250. Sudija: Darko Savić i Aleksandra Balandžić.

PARTIZAN: Mandić, Daniel 14, Batak 4, Mrdak 24, Tadić 15, Janković 6, Đurđević, Cvetković, Dopuđ, Kapur (libero), Bjelica 9.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 12, Kljajić, Stanković 7, Jović (libero), Pepić 11, Marinović 10, Nikolić 6, Karasko 2, Skakić 14, Polomac 11.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama