Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Партизан изазивао, Звезда одговарала – историјска победа црвено-белих у вечитом дербију

Евролигино 12. коло донело је историјски судар вечитих ривала пошто је ово први међународни судар два клуба. У трилер завршници црвено-бели уграбили су слатку победу резултатом 76-73.

Фото: Euroleague

Луда завршница у препуној Штарк арени завршила се са срећним крајем за црвено-беле, где је Немања Недовић срушио Партизан, постигавши победоносну тројку за 76-73 након што је претходно имао 0/6 у шуту за три.

После недавног окршаја у регионалној лиги, Звезда је у кратком временском интервалу још једном ударила највећег ривала у лице, овог пута на његовом буњишту. Немања Недовић решио је дерби Партизана и Црвене звезде у Штарк арени, у првом дуелу два тима из Србије у Евролиги, пред 18.000 навијача црно-белих и око хиљаду присталица нашег клуба.

На две секуди до финалног аларма, Звездин бек је поентирао за 76-73 утишавши арену . Овим је Звезда отишла на 8-0 са Душком Ивановићем на клупи.

Партизан је пронашао ритам у нападу у првим минутима дербија и отишао у рану двоцифрену предност када је Кевин Пантер погодио тројку за серију од 16-4. Потом је Трифуновић постигао поене за 22-13, али је остатак у потпуности припао Звезди. Црвено-бели су кренули у серију од 11-0, искористили лошу игру домаћег тима и полагањем Хасана Мартина отишли на 22-24.

Филип Петрушев је  послао Црвену звезду на +5 (31-36, 18. минут), док је Немања Недовић погодио за 33-40 чиме је завршено прво полувреме у Београду. Наш тим је шутирао 78% за 2 поена (14/18) против Партизана који је у том распону био само на 1/12 за три поена.

Потом су домаћини поравнали резултат (44-44, 25. минут), да би Црвена звезда у 30. минуту повела преко Мартина за 52-54. Оба тима су ишла у корак са резултатом, а Јанис Папапетру је постигао погодак за три, чиме је резултат био 65-62 у 34. минуту.

Лука Вилдоса је поравнао меч пре него што је Недовић кренуо у акцију.  Лопта је доспела у руке Звездиног детета  на 2,2 секунди до краја, погодио је тројку из угла за 73-76 и показао Европи и свету да је Београд црвено-бели.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама